Ché, Motoren & Toerisme en Moto & Loisirs in regie bij IP Press

FacebookTwitterLinkedIn

Eind vorig jaar nam Cascade de bladen Ché, Motoren & Toerisme en Moto & Loisirs over van het failliete Think Media. Vandaag kondigt de nieuwe uitgever aan dat Ché totaal vernieuwd wordt en dat de twee motorbladen op dezelfde weg verder rijden.

 

Ché mikt niet langer op mannen en wil dus niet langer als mannenblad door het leven gaan. Ché wil zich profileren als een maandblad met de nadruk op mooie fotografie, straffe pennen, een mooie lay-out en een vleugje nostalgie dat mikt op dertigers en veertigers (mannen én vrouwen).

 

Voor Motoren & Toerisme en zijn Franstalige tegenhanger Moto & Loisirs spreekt de uitgever van een evolutie in plaats van een revolutie. Doelstelling is hier om de lezerskring te verjongen en meer te investeren in content die verband houdt met vrije tijd en toerisme.

 

Wat betreft advertising staat Cascade zelf in voor de rubrieksadvertenties, maar geeft het haar vertrouwen voor de grotere formaten aan IP Press.

 

Ché: bye bye babes

 

De komst van internet richtte de afgelopen jaren een echt bloedbad aan bij de typische mannenbladen die zo hun USP kwijtraakten. De vernieuwde redactie van Ché heeft dat goed begrepen: een revolutie voor Ché drong zich op. Ché neemt met het eerste vernieuwde nummer dat verschenen is op 28 januari kordaat afscheid van de babe.

 

Een compleet nieuwe Ché dus: een kwalitatief maandblad met straffe verhalen en met aandacht voor topfotografie. Een maandblad met een vleugje nostalgie en een wolkje retro voor wie de jaren `80, `90 en `00 heeft meegemaakt. Diepgravender dan ooit en origineler dan ooit, zonder taboes, vooringenomenheid of enige belasting uit het verleden. Ché laat zich niet opjutten door de dwingende en vluchtige actualiteit, maar gebruikt deze als kapstok om belangrijke aspecten ervan te belichten en zo de lezer de nodige achtergrondinformatie en duiding te bieden.

 

Keyfacts:

– Maandblad (11 nummers)

– Nederlandstalig

– Hoofdredacteur: Jonas Heyerick

– Oplage: 21.500 exemplaren

– Prijs 1/1 pagina: € 4.750

 

Motoren & Toerisme/Moto & Loisirs: evolutie, maar geen revolutie

 

De lezer van Motoren & Toerisme en Moto & Loisirs heeft de afgelopen maanden geen enkel nummer van zijn favoriete maandblad moeten missen. Dit dankzij de inzet van de redactie die sinds oktober ook onderdak gevonden heeft bij Cascade. In de komende maanden staan alvast een aantal veranderingen in het magazine op til, maar die zullen progressief gebeuren, zonder overhaast te werk te gaan om het heel trouwe lezerspubliek niet te bruuskeren.

 

Keyfacts:

– Maandblad (12 nummers)

– Nederlands/Frans twee edities

– Hoofredacteur: Bart De Schampheleire

– Oplage (nationaal): 27.000 exemplaren

– Prijs 1/1 pagina (nationaal): € 5.240