Brightfish verwerft extra profielinformatie van bioscoopbezoekers dankzij Novak

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds 2016 worden dagelijks het aantal verkochte tickets van bioscoopfilms verzameld door de vzw Cinedata, op initiatief van bioscoopexploitanten en filmdistributeurs. Deze data worden door Brightfish gebruikt voor rapportering naar de reclamemarkt.

Met Novak, een nieuw permanent lopend onderzoek, wordt een nieuwe laag toegevoegd aan de datacollectie en zullen adverteerders ook weten wie zij effectief bereikt hebben met hun cinemacampagnes. Aan de hand van een wekelijkse steekproef van 10.000 online respondenten worden 1.000 Belgen gezocht en bevraagd die de afgelopen 7 dagen naar de bioscoop gingen. Socio-demografische en andere vragen geven een beeld van het profiel per film.

Patrick Van Dijck, Managing Director: “Bovenop de harde data van effectief verkochte tickets kunnen we nu veel meer inzicht krijgen in wie de bezoekers waren in de looptijd van campagnes. Voor de kaskraker Frozen 2 blijkt bijvoorbeeld dat het publiek in de eerste releaseweek voor 73,8% vrouwelijk is en dat bijna een derde van het filmpubliek in de leeftijdscategorie 3 tot 10 jaar zit. Of we weten bijvoorbeeld ook dat de gemiddelde leeftijd van de Once Upon a Time In Hollywood-kijker 40 jaar is. We zijn voor de zomer gestart met Novak en na uitgebreide testen kunnen we nu voor 2020 ook aan betere forecasting doen.”

Met James Bond, Mulan en Bad Boys For Life staan er alvast heel wat mooie blockbusters klaar voor 2020.