‘Brieven aan Jonge Ouders’ gaat nu ook digitaal

FacebookTwitterLinkedIn

‘Brieven aan Jonge Ouders’, het tijdschrift van de Gezinsbond met tips, verhalen en weetjes over ouderschap en opvoeden, verwelkomt een nieuwe telg in de familie: ‘NieuwsBrieven aan Jonge Ouders’. Net als het magazine groeien de nieuwsbrieven mee met het kind.

Nadat ouders zich hebben ingeschreven, komt er elke maand een nieuwsbrief in hun mailbox exact op de dag dat hun baby of peuter weer een maand ouder wordt. Zo krijgen ouders een extra portie lectuur en interessante informatie waar ze op dat moment echt iets aan hebben. En dat vanaf de eerste maand na de geboorte tot het kindje 18 maanden is.

De Gezinsbond startte in 1979 – in het ‘Jaar van het Kind’ en op vraag van de toenmalige Minister van het Gezin – met de aanmaak en verspreiding van de Brieven aan Jonge Ouders. Nu, meer dan 2 generaties later, komt er ook een digitale versie.

Nog dichter bij jonge ouders

Met de nieuwsbrieven wil de Gezinsbond nog beter aansluiten op het leven van jonge ouders, die steeds meer via digitale kanalen informatie opzoeken en raadplegen. In dat kader lanceerde de Gezinsbond ook al het contentplatform www.goedgezind.be, dat heeft nu al een bereik van meer dan 100.000 bezoekers per maand. “Dat toont duidelijk aan dat er vraag is naar objectieve, betrouwbare en niet commercieel beïnvloedde informatie”, aldus de Gezinsbond.

Kurt Jacobs van de Gezinsbond: “De nieuwsbrieven zijn een logische, volgende stap om gerichte informatie op maat van de leeftijd van de baby te verschaffen aan jonge ouders. Want ouderschap is en blijft een zoekproces, ook bij een tweede of derde kindje leer je nog elke dag bij. Hun reis wordt boeiend, maar bij momenten best wel ingrijpend. Ook met onze digitale nieuwsbrieven willen we ouders vanaf de zijlijn aanmoedigen, ondersteunen en vooral geruststellen dat ze er niet alleen voor staan.”