België is met SeaTalk een nautisch magazine rijker

FacebookTwitterLinkedIn

SeaTalk heet het nieuwe magazine over de maritieme wereld. Boeiende reportages over militaire, civiele en recreatieve scheepvaart. Vooral de mens achter het vaartuig staat in de kijker.

Met SeaTalk bieden we een platform aan personen en bedrijven met passie voor alles op en rond het water. In 2016 lanceerden we RateOne, een gelijkaardig product, maar dan voor een community die bevlogen is door luchtvaart. Op vraag van de Marinecomponent volgde SeaTalk”, vertelt uitgever Caroline Ostyn (foto links).

In SeaTalk vind je zowel artikels over de Belgische Marine als over de koopvaardij. Er is ruimte om de nieuwste technologieën te belichten en daarnaast besteedt de redactie uitgebreid aandacht aan plezier op het water: recreatief varen met zowel zeil- als motorboten, watersporten etc. Met een ruim vizier brengt men de sector in woord en beeld.

Caroline Ostyn is uitgever en coördinator van SeaTalk. Daarnaast rekent ze op partnerships van federaties, bedrijven en de Marine. Het was dan ook admiraal Jan De Beurme (foto rechts) die aan boord van de Mercator SeaTalk lanceerde op vrijdag 4 juli. De Beurme, die naast Marc Nuytemans (Blauwe Cluster), Alexander Saverys (CMB) en Leo Van Dorsselaer (hoofdredacteur recreatief), de eerste editie opent met het voorwoord benadrukt uitdrukkelijk: “In de recente geschiedenis van ons land is het de eerste keer dat een Belgisch magazine aan de zeevaart gewijd wordt. Omdat het leven van de Belgische Marine ook deel uitmaakt van uw leven, dat van de gebruikers van de zee, willen we onze verhalen en nieuwsfeiten graag delen met de lezers van SeaTalk.”

Niet alleen digitaal

Uiteraard is SeaTalk online aanwezig: via een website, sociale media en nieuwsbrieven. Maar het verschijnt ook vier keer per jaar als degelijk papieren magazine. Per editie worden er 8.000 exemplaren gedrukt. Alle reportages verschijnen in beide landstalen. Het magazine is te koop via krantenwinkels, per post verkrijgbaar als lid van de SeaTalk-community en gratis via geselecteerde partners en afhaalpunten.