Symbolische eerste spadesteek voor Brussels mediacentrum Frame

FacebookTwitterLinkedIn

Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft dinsdag vanuit een kraan de eerste symbolische spadesteek gegeven voor de start van de bouw van het mediacentrum Frame. Het nieuwe gebouw moet de toegangspoort worden tot mediapark.brussels, waar de toekomstige nieuwbouw van openbare omroepen VRT en RTBF komen.

Frame wordt een mediacentrum dat bestaat uit 8.000 m² oppervlakte, verdeeld over zeven verdiepingen. De naam is zowel een verwijzing naar de media als naar de open glazen constructie waar het gestel van het gebouw duidelijk zichtbaar zal zijn. De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting hoopt het gebouw in 2023 af te hebben. Dan zullen de Franstalige lokale Brusselse media van BX1 er hun intrek nemen, maar daarnaast is er ook plaats voor een coworkingruimte, horeca en een bedrijvencentrum.

Door haar ligging op de hoek van de Reyerslaan en de Kolonel Bourgstraat wordt Frame de toegangspoort tot mediapark.brussels. Die toekomstige wijk zal het gesloten karakter van de huidige gebouwen van VRT en RTBF openstellen voor de buurt. Er komt een groot openbaar park van 9,5 hectare en nieuwe gebouwen voor de openbare omroepen.

Als je kijkt naar de integratie van de verschillende operatoren, functies en diensten in het gebouw, dan wordt Frame een een visitekaartje van mediapark.brussels“, stelt Vervoort.

Voor de bouw van Frame kan het gewest reken op 16 miljoen euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De Franse Gemeenschapscommissie investeert 4,5 miljoen euro in de inrichting van BX1.

Bron: Belga.