Laden Evenementen

CommPass Session: Learnings from other countries

09:15 - 11:00
FacebookTwitterLinkedIn

Hoe pakken ze onze uitdagingen aan in het buitenland?

In deze sessie kijken we vooral naar wat er gebeurt in onze omliggende landen (en ver daarbuiten) op het vlak van onderzoek naar print, digital en video. Als we zelf niet het geld hebben om alles te testen, kunnen we maar beter lessen trekken uit buitenlandse ervaringen.

Sprekers

 • Sjourd Pennekamp (Directeur Stichting Kijkonderzoek, SKO Nederland)
 • Bernard Cools (Chief Intelligence Officer, Space)
 • Stéphanie Radochitzki (Digital & Performance Strategy Director, IPG Mediabrands)

Programma

 • 8:30 – Welcome
 • 9:15 – The disassembling of the video factory (Sjourd Pennekamp)
  In Nederland heeft men enkele jaren terug een ambitieus framework uitgetekend om “Total Video” te gaan meten. Bij de uitwerking ervan kwamen de praktische problemen aan de oppervlakte. The proof of the pudding is in the eating. Ondertussen werden bepaalde delen al terug gestopt. Wat kunnen we hiervan leren? En hoe gaat men dit dan oplossen in de toekomst?
 • 9:45 – What’s up in print & digital measurement? Feedback from PDRF Lisbon (Bernard Cools)
  Elke twee jaar komen vanuit de ganse wereld researchmensen en betrokkenen samen om een status op te maken. Het thema dit jaar geeft aan dat er keuzes moeten gemaakt worden: context, cross-platform and cost: priorities for measurement? CommPass stuurde Bernard Cools naar Lissabon om uit te zoeken welke keuzes dat dan zijn, en wat ze aan learnings opleveren voor de Belgische markt.  Hij komt verslag uitbrengen van deze tweedaagse sessie die doorging op 12-13 september.
 • 10:15 – Hot topics in digital measurement (Stéphanie Radochitzki)
  Begin september publiceerde de MRC zijn langverwachte aanpassing van zijn guidelines voor measurement. Verandert er iets aan hun standaarden? Op 12-13 september ging naar jaarlijkse gewoonte DEMEXCO door. Een hot topic was de onweerswolk boven de third party tracking cookie. Dit en andere zaken zullen in het kort gedebrieft en gekaderd worden.
 • 10:45 – Closing