Laden Evenementen

CommPass Masterclass: TV & Radio Research in Motion

09:00 - 12:30
FacebookTwitterLinkedIn

Feedback van internationale conferenties

Het meten van TV – of beter gezegd Video – over ‘4 screens’ is een hele klus geworden. Er zijn de verschillende devices. Er is lineair en niet-lineair. Er zijn browsers en apps, connected en Smart TV’s. Er is Content en Advertising. Joint industry samenwerkingen en ‘walled gardens’. Ook in Audio is er een gelijkaardige evolutie, met digitale distributie van de zenders via het internet en de opkomst van nieuwe ‘pure players’ zoals Spotify of Deezer. Daar is de evolutie voorlopig nog minder drastisch, maar dat kan snel veranderen.

Op een internationale conferentie zoals 2018 asi International Radio & Audio and Television & Video Conferences (november, Athene) wordt er gedurende driedagen ingegaan op deze problematiek. De ganse wereld komt er uitleggen waar ze staan, wat de learnings zijn en waar de prioriteiten liggen. Op 30 januari is er een Forum on European TV data and Metrics (Boedapest) en de dag erop het MIM TV&Radio (the future of TAM, ROI/effectiveness, data and media attribution).

In deze sessie wordt er feedback gegeven over wat er daar trending was, waar de problemen liggen en welke oplossingen men aan het uittesten / invoeren is, in een open discussie. Voor personen die met research bezig zijn en meer willen weten over mogelijke methodologieën en wat de learnings zijn uit het buitenland. De presentatie en workshop worden gegeven in het Nederlands. De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Spreker: Wout Dockx (Mediaman en Secretaris-Generaal, ABMA.BVAM)