Wilfried is gered, volgende uitgave in april

FacebookTwitterLinkedIn

Jullie hebben Wilfried gered“, kondigde het team van het Belgisch driemaandelijks magazine, dat vorige maand een reddingsactie was gestart, dinsdag aan. Het volgende nummer verschijnt in april.

De coöperatie, die in financiële moeilijkheden verkeert, had 350.000 euro nodig om haar activiteiten nieuw leven in te blazen. Het zijn vooral de abonnementen die sterk zijn gegroeid, “wat we niet hadden voorzien“, zegt Quentin Jardon, medebedenker van Wilfried. Het tijdschrift is gestegen van 1.689 abonnementen naar 3.409, meer dan een verdubbeling in vijf weken. Het aantal coöperanten is ook gestegen, van 405 tot 701 na de campagne, die maandag afliep.

In totaal, als we de lening van 80.000 euro van finance&invest.brussels erbij optellen, komen we op 273.900 euro“, vertelt Quentin Jardon. “Ons doel was 350.000 euro om ons weer op gang te helpen, maar we weten nu al dat de abonnementen goed zullen zijn voor meer dan 100.000 euro.” Bovendien wordt er nog steeds aan twee pistes in de vorm van subsidies gewerkt.

Het Belgische politieke tijdschrift Wilfried is dus “gered”. Het is nog wachten op de volgende bestuursvergadering midden maart, maar de reddingsactie “bevestigt nu al een groot deel van het voorziene reddings- en herschikkingsplan.

De afgelopen vijf weken waren “ingewikkeld”, maar het was ook “een spannende periode met veel steun“, voegt Quentin Jardon eraan toe. “Het is een enorme opluchting. Wij moeten nu de verantwoordelijkheid waardig zijn, die de burgers ons hebben gegeven en vanaf half april geweldige magazines produceren.

Bron: Belga.