VIA en Screenforce organiseren webinar ‘The state of the attention economy’

FacebookTwitterLinkedIn

Op dinsdag 24 mei organiseren VIA en haar Nederlandse zusterorganisatie Screenforce het webinar The State of the Attention Economy, met keynote sprekers Karen Nelson-Field en Florian Passlick.

Aandacht wordt een steeds belangrijkere maatstaf die toelaat om touchpoints te vergelijken en om hun effect beter te begrijpen.

Karen Nelson-Field is mediawetenschapper en oprichtster van het onderzoeksbureau Amplified Intelligence. Ze geeft een samenvatting van haar blogs voor het Britse mediadata en -softwarebedrijf Mediatel, waarin ze uitlegt hoe merken aandacht kunnen aanwenden om hun online reclames beter te meten en hun digitale ecosysteem beter in te richten.

Florian Passlick is Senior Research Consultant binnen de Brand and Media Experience unit van onderzoeksbureau Eye Square. Hij presenteert de resultaten van het Track the Success onderzoek. De doelstelling van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in waarom tv-reclame op het vlak van effectiviteit beter scoort dan social videoreclame.

Discussiepanel

Afsluitend vind er een discussie plaats met Michel van der Voort (Directeur Screenforce), Tim Van Doorslaer (VIA Belgium), Michael Willems (Director of Strategy & Planning Dentsu Benelux) en een grote adverteerder uit de Benelux over de inhoud van de presentaties. De belangrijkste vraag voor de discussie is: briefen adverteerders nu al hun mediabureaus om aandacht voor reclames als KPI op te nemen?

Meer info in ons Agenda-item.