Streamz start op 14 september, met titels van DPG Media, SBS en VRT en met een basis van 400.000 Play-abonnees

FacebookTwitterLinkedIn

De VRT sluit aan bij Streamz, de Vlaamse streamingdienst die werd opgestart door Telenet en DPG Media. Dat bleek donderdag bij de voorstelling van de dienst. “Als publieke omroep hadden we geen andere keuze“, zei Frederik Delaplace, de nieuwe gedelegeerd bestuurder. “We staan voor de uitdaging om aansluiting te houden bij de Vlaming die op een andere manier zijn media consumeert.

De VRT werd in het Vlaams regeerakkoord gevraagd om “vanuit een rendabel businessplan” mee te stappen in de Vlaamse streamingdienst, die toen al in de steigers stond. De omroep sluit nu een licentie-overeenkomst. Een groot deel van de catalogus wordt beschikbaar gesteld en de VRT zal ook nieuwe reeksen lanceren op het platform.

Streamz gaat van start op maandag 14 september met meer dan 1.000 titels in de aanbieding. Voor 11,95 euro per maand kunnen abonnees op 4 schermen tegelijkertijd in HD kijken. Er is een gratis testperiode van 2 weken. Voor 8 euro extra is er een aanbod met extra films. Alle 400.000 abonnees van Play of Play More van Telenet krijgen automatisch toegang tot Streamz. Play verdwijnt bij die operatie, maar Play More blijft wel bestaan, omdat het naast “Streamz Plus” nog een aantal extra themakanalen in de aanbieding heeft.

Dit najaar komen er 11 nieuwe Vlaamse series naar het platform. De bekendste is De Bende van Jan de Lichte, dat VTM al enkele jaren op het schap liet liggen met het oog op deze lancering. Ook de reeksen Fair Trade van Marc Punt en Cold Courage van Kadir Ferati Balci werden voorgesteld. De overige titels dit najaar zijn Mijn Slechtste Beste Vriendin, Black-out, Cheyenne et Lola, Free Love Paradise, Niets Te Melden, Baantjer en D5R.

Daarnaast krijgt Streamz de titels van het Amerikaanse HBO op hetzelfde moment als waarop ze in de VS worden uitgezonden. HBO lanceert in verschillende landen momenteel haar eigen streamingdienst, maar dat zou in Vlaanderen niet aan de orde zijn. “We hebben met HBO jarenlang een goed partnerschap opgebouwd“, zei Peter Vindevogel, CEO van Streamz. “Als ze andere wegen hadden willen op gaan, was dat al lang mogelijk geweest.”

Er zal op de streamingdienst ook worden geëxperimenteerd met andere genres, zoals een uitgebreide kidszone, docu’s en guilty pleasure. Zo volgde Eric Goens de dj’s Dimitri Vegas en Like Mike voor een docureeks. Als dergelijke genres aanslaan, komt er meer.

John Porter, CEO van Telenet, heeft alvast vertrouwen in het businessmodel. Hij wees er op dat Proximus-abonnees totnogtoe geen enkele toegang hadden tot Play of Play More. “Daar zit dus al een natuurlijke groei“, zei hij. Het streefdoel is om van Streamz het eerste streamingabonnement te maken dat een doorsnee kijker afsluit, dus voor Netflix of Disney+.

Voor alle duidelijkheid: VTM GO, het gratis online videoplatform van DPG Media, blijft bestaan in zijn huidige vorm. Waar Streamz een volwaardig betalend video on demand-platform is, blijft VTM GO een gratis catch-up platform waar iedereen alle programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 live kan kijken of kan herbekijken, aangevuld met enkele exclusieve VTM GO titels, die een verlengde zijn van VTM-programma’s.

Alle details vindt u in het uitgebreide persbericht.