Stef Peeters vertrekt na 15 jaar als CEO van CIM, er wacht zijn opvolgers een grote uitdaging

FacebookTwitterLinkedIn

Stef Peeters was 15 jaar lang CEO van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) en gaat nu op pensioen.

Stefan Lameire (voorzitter van het Bestuursorgaan CIM): “Stef heeft 15 jaar lang een substantiële bijdrage geleverd aan het CIM en de hele mediasector. Hij zette België op de kaart qua media-onderzoek. Stef heeft ruim 60 research-specialisten opgeleid die vandaag actief zijn over de hele sector. Zijn visienota van 2021 ligt nu aan de basis van de geplande hervorming van de organisatie.”

De opvolgers, Stefan Lameire als voorzitter en Koenraad Deridder als nieuwe CEO, krijgen de opdracht het CIM ten gronde te veranderen. Stef Peeters roept alle actoren op om hen daarbij te helpen.

In het belang van het totale ecosysteem zijn er fundamentele wijzigingen nodig in de structuur van de organisatie, de beslissingsprocessen, de studies en de audits.

Stef heeft het CIM duidelijk gepositioneerd onder de slogan “Credibility in Media”. Het CIM moet borg staan voor geloofwaardigheid voor de verkopers en aankopers van media, zodat ze in vertrouwen kunnen samenwerken.

VIA, de vereniging van de audiovisuele media, bedankt Stef in naam van alle mediabedrijven voor het craftmanship waarmee hij het CIM door een woelige periode heeft geleid.

Stef Peeters benadrukt zelf dat hij steeds heeft geluisterd naar de verschillende partijen en dat de verdediging van zowel de grootste broadcaster als de kleinste website soms wel tot enige spanning heeft geleid.

Hij was 15 jaar lang een gerespecteerde dirigent van een orkest met vaak zeer tegenstrijdige belangen en visies. Een zachte heelmeester geeft stinkende wonden. Het ging er vaak bewogen aan toe.

In de nabije toekomst zal Stef meewerken aan de XMC, de crossmedia studie die momenteel in de steigers staat.