Sanoma stopt haar lineaire TV-kanaal Libelle TV en zet vol in op online video

FacebookTwitterLinkedIn

Sanoma heeft vanochtend haar strategische focus voor België gecommuniceerd en richt hiermee haar pijlen op de domeinen ‘Vrouwen’ en ‘Home & Deco’, waarin het in België en Nederland een uitgesproken expertise heeft. Daarnaast gaat Sanoma voor platformen waar er winstgevende groei kan gerealiseerd worden.

 

Het kijkgedrag van consumenten verandert in zeer snel tempo naar steeds meer online video en dus non-lineair kijken. De advertentiemarkt reageert ook op deze verandering. Daarom heeft Sanoma beslist andere keuzes te maken op audiovisueel vlak en te focussen op video en niet langer in te zetten op lineaire kanalen. Het lineaire tv-kanaal Libelle TV stopt aldus per 1 juli.

 

Anouk Mertens, verantwoordelijk voor radio & televisie binnen Sanoma, legt uit: “Een TV-zender bouwen kost tijd en vergt veel investering. Ondanks dat we met Libelle TV ‘on track’ zijn, hebben we strategisch beslist veeleer te investeren in online video. Ons bestaande aanbod van Libelle TV, nu ook al te vinden op het Libelle YouTube-kanaal en op de Libelle site, zal verder uitgebreid worden. Daarnaast lanceert Sanoma voor de zomer de Libelle TV app op Samsung Smart TV. Libelle TV wordt hiermee de eerste Vlaamse zender die ‘over the top` verhuist, want via deze app zijn de Libelle programma`s op elk gewenst moment te zien op alle geconnecteerde Samsung TV-toestellen”.