Klaus Van Isacker stopt als hoofdredacteur bij VTM Nieuws en keert terug naar de magazinepoot van DPG Media

FacebookTwitterLinkedIn

Klaus Van Isacker stapt op als hoofdredacteur bij VTM Nieuws en keert terug naar de magazinepoot van DPG Media. Samen met An Meskens zal hij de komst van de Sanoma-titels voorbereiden en de redacties van alle magazines aansturen. Bij VTM Nieuws neemt Nicholas Lataire, adjunct-directeur News City, zijn taken voorlopig over.

Eind vorig jaar raakte bekend dat DPG Media ook de Nederlandse activiteiten van de Finse uitgever Sanoma overneemt, bekend van titels als Libelle, Magriet, Donald Duck, vtwonen en Veronica Magazine. In België geeft Sanoma bladen uit zoals Feeling Wonen en Gaël Maison.

“Het wordt een belangrijk jaar voor de magazines binnen onze groep”, zegt Paul Daenen, directeur News City. “Met de overname van de Sanoma-titels hebben we extra werk op de plank, zowel in Nederland als in België. We hebben Klaus gevraagd om het team van de magazines opnieuw te versterken en samen met An de redacties van de magazines binnen News City te leiden.”

Klaus Van Isacker schoof in juni vorig jaar door van hoofdredacteur magazines naar hoofdredacteur bij de nieuwsdienst van VTM. “Hij heeft het transformatietraject bij de nieuwsredactie voltooid en de nieuwsdienst klaargemaakt voor de belangrijke verhuis naar Antwerpen”, klinkt het bij DPG Media.