Roularta plant 1,2 ha bos rond het bedrijf in hartje Roeselare

FacebookTwitterLinkedIn

Dit najaar plant Roularta in twee dagen tijd een bos van 15.000 bomen in de groenzone rond het bedrijf. De bosaanplant past in de Green Deal Bedrijven en het biodiversiteitsprogramma 2021, een maatschappelijk project in samenwerking met Natuurpunt Mandelstreke, Agentschap Natuur en Bos, Buro Bossaert en Tuinaannemer Veys.

De 15.000 inheemse bomen werden gekweekt bij Boomkwekerij Schepers in Tielt. De eerste 7.500 bomen worden op vrijdag 26 november geplant door de leerlingen van de scholen van de Sint-Michiel Scholengroep. Op zaterdag 27 november planten medewerkers van Roularta, buurtbewoners en vrijwilligers de volgende 7.500 bomen in het bijzijn van Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir en burgemeester Kris Declercq van Roeselare.

Het 1,2 ha grote bos van Roularta maakt deel uit van een 5,8 ha groene zone die Roularta toewijst aan wilde natuur en biodiversiteit. De rest van de zone bestaat uit 2,1 ha aan gesinusmaaide (om de drie jaar gemaaid om verschillende houtstructuren te bekomen, wat voordelig is voor insecten) bloemen- en grasweide, 5.900 m² aan wandelpaden in gras, 10.280 m² met heesters begroeide groenbuffers en 9.860 m² aan grasvlakte als evenementenweide. Met deze groene zone geeft Roularta aan medewerkers, buurtbewoners en andere wandelaars de kans om voluit van de natuur te genieten.

Francis De Nolf, Raad van Bestuur van Roularta Media Group, vertelt: “Met al deze initiatieven wil Roularta zowel een voorbeeld stellen als bouwen aan de toekomst door wezenlijk bij te dragen aan natuur, biodiversiteit, milieu en klimaat.