Roularta neemt New Skool Media over

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group (RMG) neemt 100% van New Skool Media (NSM) over en wordt zo eigenaar van 20 magazinemerken in Nederland. Samen met de andere magazines van RMG in Nederland, o.a. Plus Magazine en Landleven, en hun talrijke line extensions, wordt RMG zo de op één na grootste uitgever van magazinemerken in Nederland.

De bekendste magazines uit het portfolio van NSM zijn EW (voordien Elsevier), een opiniemagazine voor ondernemers en beslissingsnemers, en Beleggersbelangen, het mobile-first-platform voor actieve investeerders.

Daarnaast geeft NSM een hele waaier aan special-interest-magazines uit, zoals bijvoorbeeld Delicious, wat draait om koken en eten (met line extensions zoals een webshop, kookboeken en kookacademies); Knipmode, een naaimagazine, met Knip Kids (kindermode) en Naaipatronen.nl (webshop van naaipatronen); Formule 1, het magazinemerk voor de Formule 1-fans; Kijk, voor wie in wetenschap en technologie geïnteresseerd is, en meer.

Met deze transactie werkt RMG verder aan zijn internationale expansie en groeit het merkenportfolio met sterke multimediamerken en een loyale abonneecommunity. De verschillende merken van New Skool Media hebben in totaal 260.000 abonnees. De B2C-inkomsten vertegenwoordigen 85 à 90% van de totale inkomsten. Het businessmodel van RMG blijft dus verschuiven van B2B- naar B2C-inkomsten“, aldus Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group.

De overeenkomst met betrekking tot de overdracht van de aandelen van NSM werd op 21 december ondertekend, onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), goedkeurend advies van de Centrale Ondernemingsraad en akkoord van de directie met de Redactieraad van EW.

Erwin Van Luit, CEO New Skool Media: “Ik ben verheugd dat we in Roularta als overnemende partij een eigenaar vinden die samen met het management en de medewerkers van New Skool Media verder wil bouwen aan de doorontwikkeling van onze mediamerken. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking en zeker ook de ervaring van Roularta als magazine-uitgever in grote mate zal bijdragen aan zowel de kwaliteit als snelheid van deze doorontwikkeling.