Eén, Canvas en VRT NU blikken terug op 2021 en stellen voorjaarsprogrammatie voor

FacebookTwitterLinkedIn

Eén, Canvas en VRT NU kunnen terugblikken op een sterk najaar en zetten hun strategie in 2022 verder met een aanbod waarin iedere Vlaming zijn gading vindt. Eén brengt mensen samen rond verhalen voor een breed publiek, terwijl Canvas kiest voor verdieping en maatschappelijke thema’s op de kaart zet. Op VRT NU tot slot kan je ook volgend jaar exclusieve webonly’s bekijken.

De terugblik van de VRT-zenders op 2021 kan u hier lezen.

Volgend jaar is het op Eén genieten met een mix van ontspannende, meeslepende, ontroerende en humoristische verhalen. Zo start net na de kerstvakantie het vierde seizoen van Dertigers. Tijs Vanneste neemt ons weer mee naar De Kemping, Dieter Coppens opent samen met acht collega’s met jongdementie Restaurant Misverstand en Kamal Kharmach steekt zijn neus opnieuw in Andermans Zaken. Zondagavonden beloven Vlaamse topfictie met de psychologische thrillerreeks Twee Zomers met onder andere Koen De Bouw en Ruth Becquart. Meer info over het voorjaar van Eén vindt u hier.

Canvas wil ook in het voorjaar een baken zijn voor al wie op zoek is naar inspirerende verhalen over onderwerpen die ertoe doen. De zender biedt de kijkers nieuwe inzichten met programma’s als Sekswerkers (met Gilles Decoster), Taxi Joris (met Joris Hessels), Bariloche (over gevluchte Vlaamse collaborateurs), De Kinderen van Save (over de behandeling van Belgische metissenkinderen), De Schandvlek van de Eeuw (over chemische wapens in Syrië) en nieuwe reeksen van Therapie (over mensen met psychische problemen), FC United City Pirates (over diversiteit in het voetbal) en Als Je Eens Wist (over oudermishandeling). Meer info over het voorjaar van Canvas vindt u hier.

Naast het aanbod van Eén en Canvas vind je op VRT NU ook exclusieve webonly’s zoals de nieuwe absurde comedy Match, het innovatieve Generation M: The Story of My Life, en internationale reeksen als Sort Of en Nudes. Die zijn ook allemaal te ontdekken via de pas gelanceerde tv-app. Doorheen het voorjaar van 2022 zal VRT NU ook uitgroeien tot een volwaardige bestemming voor alle audio van de VRT.