RMB lanceert premium podcastaanbod

FacebookTwitterLinkedIn

RMB lanceert een compleet podcastaanbod via een one stop shop model met drie mediapartners: RTBF, NRJ en Radio France. Dit aanbod, dat stoelt op een catalogus van duizenden podcasts, belooft een aanzienlijk bereik.

Het aanbod Podcast by RMB bestaat uit twee opties:

  • Een RON of Podcast pre-roll met de mogelijkheid om data toe te voegen. Maar liefst 4 miljoen impressies zijn maandelijks via dit aanbod beschikbaar. Hieraan kan men nog een laag socio-demografische of intentiedata toevoegen.
  • Een Sponsor Podcasts is een aanbod op maat gemaakt volgens de briefing van de adverteerder. In dit geval gaat het om een zogenaamd ‘native aanbod’ dat perfect accordeert met de kleuren van de podcast.

Via de Sponsor Podcasts formule biedt RMB gepersonaliseerde diensten aan om adverteerders, op basis van hun specifieke behoeften, te helpen een podcastproject te realiseren. De regie heeft in de loop der jaren dan ook een stevige expertise opgebouwd: van content creëren of podcasts online zetten, tot de podcaster kiezen, de ’tone of voice’ aanbevelen of promotiepagina’s creëren. Dankzij het vertrouwen van de klanten kon RMB al met diverse thema’s omgaan en verschillende methoden ontwikkelen.

Podcasts worden vooral geconsumeerd door de 18-24-jarigen en iets vaker beluisterd door een mannelijke doelgroep. Het beluisteren gebeurt nog voornamelijk thuis (55%) en vervolgens onderweg (openbaar en privévervoer). De gemiddelde luistertijd van de podcastgebruiker (IP Observer 2022) is anderhalf uur per dag.