RCA ontwikkelt online trainingstool voor crisiscommunicatie

FacebookTwitterLinkedIn

RCA biedt als eerste communicatiebureau in België een online tool aan om tijdens crisiscommunicatietraining ook het medialuik realistisch en in realtime te simuleren. Tijdens de oefening krijgen deelnemers live verslaggeving over de crisis op verschillende nieuwssites en sociale media. Dat verhoogt de intensiteit van de training en geeft een nog beter beeld van hoe het er tijdens een echte crisis aan toegaat.

De RCA-crisiscommunicatietrainer is de eerste toepassing in België met gesimuleerde (online) media in een realistische omgeving. Bruno Leyssens, partner bij RCA: “De deelnemers ontvangen in realtime berichten op ‘echte’ nieuwssites en sociale media die inspelen op de crisis. Zo krijgen ze – in een 100% veilige omgeving – een goede simulatie van de druk die ontstaat bij een echte crisis. Net dit soort oefeningen ontbrak tot vandaag in crisiscommunicatietraining”.

RCA ontwikkelde de tool met haar Nederlandse partner ConnectTools, een zusterbedrijf van V&R, dat vooral in Nederland organisaties ondersteunt en adviseert inzake veiligheid en crisismanagement via detachering en opleidingen.

We zien een duidelijke evolutie waarbij bedrijven het crisisbeheer en de crisiscommunicatie niet meer afzonderlijk bekijken. Terecht, want beide processen gaan hand in hand”, zegt Leyssens. De online trainingstool is als oplossing af te stemmen op maat van de klant.