Protocolakkoord bij Sanoma tussen bonden en directie

FacebookTwitterLinkedIn

Bij Sanoma hebben bonden en directie in de nacht van dinsdag op woensdag een protocolakkoord gesloten. Dat wordt donderdagvoormiddag tijdens een personeelsvergadering voorgelegd.

 

Het akkoord voorziet onder meer dat het aantal ontslagen zou beperkt worden tot 55 in plaats van 65 en dat er brugpensioen aangevraagd zal worden voor 55-plussers. De tien ontslagen die in het protocolakkoord vermeden worden, bevinden zich vooral op de redacties.

 

Krachtlijnen van het protocolakkoord zijn, behalve het lager aantal ontslagen en brugpensioen voor 55-plussers, de oprichting van een commissie die zal opvolgen of de jobs haalbaar zijn voor de overblijvers en de belofte van de directie dat er tot eind 2017 geen nieuwe herstructurering komt.

 

Bron: Belga.

 

UPDATE 09/06/2016: Op de personeelsvergadering hebben 187 personeelsleden hun stem uitgebracht. Negentig procent heeft het protocolakkoord aanvaard. De vakbonden gaan de komende dagen en weken het protocolakkoord omzetten in een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO).