SWipe: de nieuwe inspiratietool van Stijlvol Wonen

FacebookTwitterLinkedIn

Stijlvol Wonen presenteert een nieuwe onafhankelijke website met een interactieve tool: SWipe. Het is geen echte app, maar een online tool die op alle mobiele toestellen en op desktop werkt. Zo kies je zelf waar en wanneer je aan het ‘swipen’ gaat. Het enige wat je moet doen is een gratis account aanmaken waardoor je persoonlijke moodboards kan creëren, net zoals bij bijvoorbeeld Pinterest. Verder op de website zijn er nog inspirerende artikels van de Stijlvol Wonen-redactie, abonnementen-acties en tal van wedstrijden terug te vinden.

SWipe maakt het mogelijk eigen moodboards samen te stellen met favoriete interieurfoto’s. Met een reeks filters kan aangegeven worden wat je gewenste woonstijl is en voor welke ruimtes je inspiratie zoekt. Vervolgens presenteert SWipe een persoonlijke selectie foto’s en deze komen op je moodboard terecht door ze naar rechts te ‘swipen’. Als je graag contact wil opnemen met de ontwerper achter de foto, kan je via het i-icoontje rechtstreeks je vraag stellen. De tool biedt namelijk de mogelijkheid om contact te leggen met een netwerk van professionals in Nederland en België.

Hoofdredactrice Leen Verstraelen legt uit: “We hebben van elke foto bijgehouden wie de interieurontwerper is, wie de zitbank heeft geleverd, het behangpapier, de vloer, enzovoort. Zodra deze professionals besluiten om met onze SWipe mee te werken, kan de gebruiker hen rechtstreeks benaderen. De databank van professionals zal de volgende maanden nog sterk groeien. Nu hebben we zo’n 6.000 foto’s in de SWipe zitten met zeer recente interieurs.”

De tool is beschikbaar via de website stijlvol-wonen.com.