Passe-Partout komt terug: Rondom wordt in Vlaams-Brabant vanaf januari herdoopt

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf januari kunnen lezers in Vlaams-Brabant hun gratis huis-aan-huisblad Rondom opnieuw Passe-Partout noemen. Dat maakte Wouter Van Melkebeek van Primetime Communication Group bekend. Zij namen recent de 8 Vlaams-Brabantse edities over van Mediahuis, samen met 5 edities in het Waasland, en kochten de publicaties van Thema Media terug nadat ze die in 2018 aan Mediahuis hadden verkocht.

De 8 edities in kwestie zijn die van Aarschot, Leuven, Diest, Oostrand, Noordrand, Haacht, Tienen en Pajottenland. De reden voor de naamsverandering ligt bij de grote herkenning: “Passe-Partout is een merknaam met zeker in het Leuvense een grote, historische traditie waar iedereen ouder dan 35 mee opgegroeid is“, aldus Wouter Van Melkebeek. Het merk blijft er overigens als enige huis-aan-huisblad overeind, omdat Roularta onder meer in de Leuvense regio het blad Deze Week stopzette.

Passe-Partout ging 70 jaar geleden in Leuven van start en evolueerde doorheen de jaren tot de grootste perstitel van het land met meer dan 5 miljoen exemplaren verspreid over 114 lokale edities. Eind 2012 besloot uitgeverij Corelio (nu Mediahuis) het blad om te dopen tot Rondom.

Bron: Belga.