Nieuw logo en nieuwe huisstijl voor de VRT

FacebookTwitterLinkedIn
VRT

Gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts heeft vandaag in het Vlaams Parlement het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT voorgesteld. De nieuwe stijl zal stapsgewijs ingevoerd worden.

Met deze nieuwe beeldtaal wil de VRT visueel versterken dat ze een snel evoluerende openbare omroep is. “De VRT is een sterk merk, het is onze ambitie dit ook te blijven en ons verder te ontwikkelen. Het is onze opdracht dat we relevant blijven voor alle Vlamingen, onze plaats in het medialandschap bestendigen, en er vooral voor zorgen dat we een modern mediabedrijf worden”, aldus Lembrechts.

De nieuwe stijl zal vooral digitaal ontwikkeld worden en hij zal stapsgewijs ingevoerd worden. De rebranding van het “moedermerk” VRT heeft geen impact op de huisstijl van de “aanbodsmerken” zoals Eén, Ketnet, Canvas, Radio 1, Radio 2, MNM of Studio Brussel.

Jaarverslag

Ook het jaarverslag van de openbare omroep werd voorgesteld. Daaruit blijkt onder meer dat de VRT haar marktaandeel in 2016 heeft kunnen vergroten, zowel wat tv als radio betreft. Meer daarover leest u hier. Het volledige jaarverslag kan u hier vinden.