Najaar 2019: Nieuwe sidekicks, verrassende programma’s en vaste waarden bij de VRT-radio’s

FacebookTwitterLinkedIn

Midden augustus maakten de VRT-televisiezenders Eén en Canvas hun najaarsprogrammatie bekend. Ondertussen is niet alleen het nieuwe tv-seizoen uit de startblokken geschoten, ook bij de radiozenders is het najaar van start gegaan.

De 5 radiozenders van VRT – Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara –  kiezen voor een mix van nieuwe programma’s en vaste waarden om alle verschillende doelgroepen te bereiken. Ook enkele nieuwe radiostemmen worden verwelkomd op de verschillende zenders.

Radio 1: Nieuwe gezichten en programma’s

Bij Radio 1 staat het najaar in het teken van enkele opvallende nieuwe gezichten. Vanaf september neemt Vincent Byloo in zijn programma ‘Byloo’, luisteraars mee op een muzikale wandeling doorheen de actualiteit. Ook in het programma Vox zal er een nieuwe stem klinken: Sien Wynants zal de presentatie op zich nemen.

De Tribune (ipv Retro) is een nieuwe sportshow met een vooruit- en terugblik op de sportweek. Het programma zal afwisselend gepresenteerd worden door Tom Vandenbulcke en David Naert.

Radio 2: Vaste waarden en verrassende programma’s

Op zaterdagochtend is niemand veilig voor Kim Debrie. In haar nieuw programma belt zij iedereen wakker voor wie het een belangrijk of opmerkelijk weekend wordt, bekend of onbekend. Daarnaast telt ze samen met Björn Soenens af naar zijn weekend in New York en praten ze over ‘alles behalve Trump’.

Naast verrassende programma’s is er ook plaats voor vaste waarden zoals De Inspecteur en De Madammen.

MNM: Nieuw jong talent

Naast programma’s als Start to DJ en Rising Star zet de verjonging zich ook verder in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Na het vertrek van Julie Van den Steen zal haar plaats ingevuld worden door twee jonge VRT-talenten: Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave.

In het programma UrbaNice zal Brahim het gezelschap krijgen van een nieuwe leading lady: MNM-dj Anushka Melkonian gaat in heel Vlaanderen op zoek naar wat er leeft in de urban wereld, in de studio en daarbuiten.

In Generation M blijft Dorianne Aussems doen waar ze goed in is: in gesprek en discussie gaan met jongeren. MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael komt wekelijks langs in de rubriek Seksuolotte en iets daarvoor zal ze ook wekelijks op het gameplatform Twitch vragen van kijkers beantwoorden.

Naast nieuwe gezichten is er ook plaats voor nieuwe programma’s. Boost met Ann Reymen wordt een reeks over gezondheid en sport, en Brahim zet in het nieuwe programma Best Friends Forever vriendschap centraal. 360° is een sleutelwoord bij MNM: Sen De Paepe zal naast het namiddagblok ook het nieuwe MNM-Twitchkanaal hosten als e-gaming/e-sportsspecialist.

Studio Brussel: Sterke vernieuwing

360° is ook bij StuBru van tel: vanaf 4 september start de YouTube-reeks Flowjob, een vijfdelige videoreeks over seks, met als host Flo Windey. Ook podcasts komen aan bod: in de podcast ’40 jaar AB’ duikt StuBru-presentator Rik De Bruycker in de archieven en gaat hij op zoek naar de meest legendarische verhalen uit de geschiedenis van deze iconische concertzaal. Je kan de podcast beluisteren op Stubru.be.

Volledig nieuw is StuBru at Work. In de voormiddag zal Joris Brys de presentatie op zich nemen, in de namiddag Kirsten Lemaire. In dit nieuwe programma, van maandag t.e.m. donderdag, nemen telkens twee bedrijven het tegen elkaar op in de vorm van een quiz. De uiteindelijke winnaar krijgt op vrijdag Studio Brussel over de vloer. Er is elke vrijdag opnieuw live muziek, een afterworkparty en de collega’s kiezen de platen.

Fien Germijns zal 4 dagen per week het nieuwe ‘Het Programma van de Eeuw’ presenteren. In dit muziekprogramma blikt Fien samen met de luisteraars terug op de beste muziek die gemaakt werd sinds het begin van de jaren 2000.

Klara: Nieuwigheden in het weekend

Het weekend van Klara brengt twee nieuwe programma’s: Villa d’Este en Fidelio. Terug van weggeweest is The Original Soundtrack, waarbij filmjournalisten Robin Broos en Jeroen Struys op zoek gaan naar onvergetelijke filmmuziek.

Plaats voor vaste waarden zal er altijd zijn bij de zender. Het programma Music Matters wordt zelfs fors uitgebreid. Olav Grondelaers zal je wegwijs maken in de actualiteit van de klassieke muziek, world en jazz.

Een overzicht van de programmaroosters van de VRT-radiozenders kan u hier terugvinden.