Najaar 2019: AB-zenders pakken flink uit

FacebookTwitterLinkedIn

Op AB3 nemen fictie en reality-tv traditioneel een prominente plaats in en op ABXPLORE staan avontuur en docu-reality zoals vanouds centraal. De programmaschema’s op de twee zenders van de Groupe AB krijgen in het najaar een Belgische toets.

Kijkers van AB3 en ABXPLORE kunnen in de nieuwe programmering onder andere rekenen op veel nieuwe programma’s, nieuwe seizoenen van sterke series en Franse producties in primetime.

AB3: nog straffere elementen

In de namiddagen worden kijkers overladen met series. Gezien het succes van Dossiers Criminels op maandagavond wordt het vak voor televisiefilms van de vroege namiddag zeven weken lang uitgebreid met de serie Crimes. Vervolgens gaan de Desperate Housewives verder op hun elan, gevolgd door Dr House. Een andere nieuwigheid die deze uurschijf afsluit is Castle, de succesvolle detectiveschrijver, met afleveringen die nog niet eerder uitgezonden werden op AB3.

De films zijn nog straffer dan in het vorige seizoen. Op het programma staan onder andere de Twilight Saga, Spectre, The Hobbit 3, 47 Ronin en Man on Fire. In het kader van AB3 Family stippen we de nieuwste Asterix van Alexandre Astier en Kung Fu Panda aan.

Wat betreft series in primetime op vrijdagavond brengt AB3 vanaf januari nog niet vertoonde producties, onder meer van The Closer, een Amerikaanse politieserie.

De grote succesprogramma’s zoals ‘Cauchemar en cuisine : 24h en enfer’, ‘On a échangé nos mamans’ of Tattoo Cover zijn terug voor een nieuw seizoen of nog niet uitgezonden afleveringen. Er zijn ook nieuwe coachingseries gepland in de trant van formats zoals Super Nanny en ‘C’est du propre’.

Op zondagavond staat een nieuwe selectie nog niet vertoonde documentaires op het programma.

AB3 pakt ook uit met Le QG, een gloednieuwe wekelijkse talkshow. Guillaume Pley, presentator bij NRJ Belgique en Fun Radio, en YouTuber Jimmy Labeeu hebben de touwtjes van dit programma in handen. Het duo ontvangt voorname gasten zoals Camille Lellouche, Franck Gastambide of Seth Gueko en de interviews worden afgewisseld met enkele happenings. Het uitzendmoment moet nog vastgelegd worden.

ABXPLORE: een armada van nieuwigheden

De vooravond wordt ingepalmd door nieuwe realityreeksen. Dit najaar verschijnt onder meer Duck Dynasty, over een steenrijke familie in Louisiana die een miljoenenbedrijf runt van producten voor eendenjagers. En begin 2020 wordt ook Barter Kings verwacht, over enkele ondernemers die de kunst van de ruilhandel onder de knie hebben en zonder ook maar een cent uit te geven alles verkrijgen wat ze willen.

De realityreeks Storage Wars, die furore maakt in de VS, over handelaren die tegen elkaar opbieden voor de inboedel van een opslagruimte, is terug te bekijken in de vooravond. Gezien het kijkcijfersucces van het vorige seizoen programmeert ABXPLORE 70 uur nog niet vertoonde afleveringen van de reeks en spin-offs.

Voor het eerst zendt ABXPLORE Franse producties uit in primetime. In ‘Retour à l’instinct primaire’ moeten een man en een vrouw samen 21 dagen lang overleven in een van de meest vijandige omgevingen ter wereld. Ze zijn helemaal alleen, zitten zonder voedsel, water of kleding, en hebben enkel een persoonlijk voorwerp bij zich. Twee Belgische kandidaten, Bénédicte en Olivier, nemen deel aan het avontuur.

Nog steeds in primetime zijn de sterke programma’s weer van de partij met nieuwe afleveringen: Wheeler Dealers (opknappen van oude auto’s), Hunting Hitler (vrijgegeven dossiers over Hitler), American Pickers (brocanteurs en schatzoekers) enz.

Ter afronding van dit beknopte primetime-overzicht stippen we ook nog deze nieuwe programma’s aan:

  • Gold Rush: goudzoekers laten hun familie vijf maanden lang achter om hun geluk te beproeven.
  • ‘Le Trésor de Pablo Escobar’: twee voormalige CIA-agenten gaan op zoek naar de miljoenen die Pablo Escobar zou verstopt hebben.
  • Forged in Fire: een competitie waarin de beste wapensmeden het tegen elkaar opnemen om eigenhandig historische wapens te maken zoals bijlen, zwaarden en dolken.
  • Verder zijn er nog ‘Inventer le Ciel’, ‘Panique dans le ciel’, ‘Nature meurtrière’, Power & Ice, American Restoration, Woodsmen, Pirate Treasure enz.

Vanaf oktober staat op zaterdagavond het derde seizoen van Drone Racing League terug op het programma met een expres-uitzending na de VS.

Bekijk hier de volledige najaarspresentatie van beide zenders.