MO*magazine bestaat 20 jaar en vernieuwt voor 150ste editie

FacebookTwitterLinkedIn

MO* bestaat dit jaar 20 jaar. Het uniek journalistiek non-profit project sluit 2023 af met de 150ste editie van MO*magazine in een gloednieuw ontwerp, met dank aan een samenwerking met Gents creatief bureau Zwerm.

In de 150ste editie zoomt MO* in op de wereldwijde energietransitie. “Het is hoopgevend dat er nu meer geld gaat naar hernieuwbare energie dan naar fossiele brandstoffen. Toch moet er – om snel genoeg de CO2-emissies te verminderen – drie keer zoveel geïnvesteerd worden, vooral ook in het Globale Zuiden. De klimaatklok tikt immers onverbiddelijk“, aldus het persbericht.

Verder in dit nieuwe nummer van MO*magazine: een analyse over wat België doet in Moldavië, een portret van de Indiase cartoonist Aseem Trivedi, verhalen uit de Belgische gesloten asielcentra en een interview met filosofe Lisa Doeland over groene illusies.

MO* vertelt ons ook om de website MO.be in de gaten te houden. Binnenkort lanceert MO* namelijk ook een gloednieuwe versie. “We volgen er niet enkel de vernieuwde stijl van het magazine (en van onze kanalen op sociale media), maar bieden met onze proMO*s ook tal van voordelen aan.”

Doorblader de 150ste editie van het magazine hier (onderaan de pagina).