MediaNation haalt Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore naar Benelux

FacebookTwitterLinkedIn

Op donderdag 17 maart 2022 organiseert MediaNation, in samenwerking met Canvas, een live lezing en Q&A met de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore. In de Antwerpse Lotto Arena belicht Gore “de toekomst van onze planeet”.

Wie is Al Gore?

Ex-vicepresident Al Gore is voorzitter en mede-oprichter van Generation Investment Management (een vermogensbeheerder die duurzaamheidswaarden integreert in financiële dienstverlening) en oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project (een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis). Daarnaast is hij Senior Partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en lid van de Raad van Bestuur van Apple. Hij werd ingehuldigd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten en diende acht jaar, van 1993-2001.

Ook is hij de auteur van de New York Times bestsellers ‘An Inconvenient Truth’ en ‘The Assault on Reason’. Hij is het onderwerp en de hoofdrolspeler van de gelijknamige documentairefilm ‘An Inconvenient Truth’ die in 2006 twee Oscars in de wacht sleepte, alsook van een tweede documentaire uit 2017, ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor “het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering”.

Wat mag je verwachten?

Tijdens zijn uiteenzetting en live Q&A tracht Gore door middel van drie vragen oplossingen aan te reiken om een duurzame toekomst voor de planeet, organisaties en de mensheid veilig te stellen:

1. Wat is de economische en sociale impact van klimaatverandering?
2. Welke invloed zal klimaatverandering hebben op bedrijfsvoering en waardecreatie van een bedrijf in de nabije toekomst?
3. Klimaatverandering staat steeds hoger op de bedrijfsagenda. Hoe snel en op welke schaal moeten we (re)ageren?

Op donderdag 17 maart kan je de milieuactivist zelf aan het werk zien. Er zijn heel wat VIP-pakketten en creatieve partnerships beschikbaar. Meer info via mail naar partner@medianation.be.