Mediahuis Advertising introduceert AdStudio, een one-stop-shop voor online campagnes

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis Advertising introduceert AdStudio, een salestool en one-stop-shop voor campagnes op de nieuwssites van Mediahuis in combinatie met Facebook, Instagram en Google Search. De regie richt zich hiermee voornamelijk op de kleinere KMO’s en handelaars, die het opzetten van digitale campagnes vaak nog als complex ervaren.

Nexta ontwikkelde de tool. De Deense softwarepartij hielp reeds verschillende Europese uitgevers en classifiedswebsites in hun digitale transformatie.

AdStudio wordt ingezet als salestool en is op dit moment geen selfservice-platform. Door AdStudio kunnen er vanuit één platform over alle kanalen heen digitale campagnes worden aangekocht, uitgeleverd en geoptimaliseerd. De adverteerder hoeft dus zelf niet meer in verschillende, complexe systemen te duiken. Tegelijkertijd kan de klant enkel die doelgroepen selecteren die voor zijn boodschap van belang zijn.

Verder optimaliseert AdStudio de geboekte campagnes voortdurend. Hierdoor wordt een campagne enkel aan de meest interessante profielen uitgeleverd. Na iedere campagne ontvangt de klant een handig rapport zodat hij exact weet wat zijn investering heeft opgeleverd.

Testcampagnes in AdStudio scoorden gemiddeld vier keer beter dan wanneer dezelfde campagne rechtstreeks werd ingeboekt. Dit bevestigt de complementariteit van sociale media en nieuwssites.

Jan Weerts, Digital Transformation Manager bij Mediahuis Advertising: “De unieke kracht van AdStudio ligt in de eenvoud en de doeltreffendheid. Vanuit de tool kan men in vijf clicks een complementair online publiek aanspreken via social, search én onze eigen nieuwssites. Met AdStudio staan we vele KMO’s en handelszaken bij die vandaag niet voldoende middelen en kennis in huis hebben om de volledige online advertising scope te kennen en te kunnen beheersen.