[Magazine Media] Hoofdredactrice Eva Van Driessche (Flair): “Het is altijd mijn droom geweest om voor een ‘populair’ magazine te werken”

FacebookTwitterLinkedIn

Bijna 3 jaar staat Eva Van Driessche aan het hoofd van Flair en Flair.be, zowel aan Nederlandstalige als Franstalige kant. Niet geheel toevallig startte ze aan haar taak net nadat het blad Sanoma had ingeruild voor Roularta. Recent pakte de titel uit met een herpositionering. Tijd voor een babbel.

Een blad als Flair leiden is een continue evenwichtsoefening. Je moet blijvend verjongen (om voldoende instroom te genereren), maar er ook voor zorgen dat oudere lezeressen zich nog steeds thuisvoelen in het blad. Op geregelde tijdstippen hoort daar een herpositionering bij.

“We wilden scherpstellen en daarom hebben we eerder dit jaar een inhoudelijke herpositionering gekoppeld aan een vormelijke restyling”, vertelt hoofdredactrice Eva Van Driessche. “We wilden hipper en meer ‘instagramable’ zijn. Inhoudelijk hebben we ons de vraag gesteld welke onderwerpen echt van ons zijn. Inclusiviteit en self love krijgen alvast meer aandacht. We blijven uiteraard focussen op kwaliteitsjournalistiek met dat typische Flairsausje.”

Lees het volledige interview met Eva Van Driessche op de website van Magazine Media.