An Brouckmans: “Tv heeft radio niet vervangen. Waarom zouden magazines dan verdwijnen?”

FacebookTwitterLinkedIn

De hoofdredacteur is de draaischijf van een magazine. Magazine Media polst naar hun visie. Deze keer doen ze dat bij An Brouckmans, hoofdredactrice van Feeling en Gael (Roularta).

“Ik zie het maken van het blad als kokkerellen”, vertelt An Brouckmans waarom ze al enkele decennia de rol van hoofdredactrice op zich neemt. “Je hebt een aantal ingrediënten ter beschikking en daarmee probeer je de ideale mix te maken. Zelf heb ik al jaren het geluk dat ik daarbij de mooiste dingen van het leven voor m’n neus zie passeren. Lifestyle, maar ook stevigere onderwerpen als relaties en filosofie zijn mijn persoonlijke interesses. Ik waan me elke dag in een speeltuin. Een speeltuin die er bovendien elke dag anders uitziet.”

An Brouckmans is zeer positief over de hele magazinemarkt an sich. “Er is nog nooit een kanaal verdwenen”, zegt ze stellig. “Radio is niet verdwenen toen tv kwam. De kranten zijn niet verdwenen toen internet kwam. Dat nogal wat influencers tegenwoordig sterk inzetten op een boek, vind ik het mooiste voorbeeld van de kracht van papier.”

Lees meer hierover op de website van Magazine Media.