Najaar 2019: LN24 onthult programmarooster, lancering op 2 september

FacebookTwitterLinkedIn

Voor LN24 is het aftellen begonnen. De lancering van de 24/7-nieuwszender vindt plaats op maandag 2 september om 20u, live vanuit het Europees Parlement.

LN24 onthult nu ook zijn programmarooster, dat is opgebouwd rond vier pijlers (Continu nieuws, Cultuur, Nuttige informatie en Praktische-infomagazines), en laat weten aan “fysieke uitbreiding” te denken.

Voormiddag

Op weekdagen gaat de zender van start om 6u30 met ‘La Matinale LN24’ en ‘Pour info’, gepresenteerd door Pierre Fagnart. Samen met twee experts maakt hij een grondige analyse van het nieuws. Vanaf 10u is het tijd voor continu nieuws met ‘Le Fil LN24’, om de 30 minuten onderbroken met een nieuwsflash. Het middagjournaal wordt gepresenteerd door Catarina Letor en meteen daarna volgt de heruitzending van ‘L’invité’ van Martin Buxant.

Namiddag

In de namiddag is er de heruitzending van ‘Pour info’, gevolgd door een nieuwe ‘Fil LN24’ tot 17u. Daarna wordt dagelijks een magazine uitgezonden dat telkens een ander thema aansnijdt: Morgen, Media/Technologie (Nicolas Portnoy), Internationaal (Stéphane Rosenblatt), Club Europe (Martin Buxant) en Business Club (Joan Condijts).

Om 18u is het tijd voor het avondjournaal ‘LN24 Soir’, gepresenteerd door Maxime Binet. Om 20u blikt ‘Le Grand Débat LN24’ terug op de belangrijkste nieuwsfeiten met de protagonisten van het moment.

Elke vrijdag om 20u geven Laurette Onkelinx en Louis Michel duiding van de nieuwsberichten in het magazine ‘Chez Laurette et Louis’ met Martin Buxant.

De kanalen van LN24 (© LN24)

De eerste uitzending

Op 2 september kunnen nieuwsliefhebbers overal in België via alle telecomoperatoren de eerste beelden van LN24 ontdekken via Voo (kanaal 12), Proximus (kanaal 18), Telenet Brussel (kanaal 16), Telenet Vlaanderen (kanaal 140) en Orange (kanaal 90).

Ter gelegenheid van de eerste uitzending, die om 20u live vanuit het Europees Parlement begint, geeft diens nieuwe voorzitter David-Maria Sassoli zijn allereerste interview in het kader van de start van het politieke jaar.

LN24 denkt aan uitbreiden

LN24 denkt alvast aan “fysiek uitbreiden“. Binnenkort wordt de huidige locatie in de Genèvestraat in Evere te klein, laat redactiehoofd Joan Condijts weten. Momenteel werkt er een veertigtal man voor LN24, waaronder een twintigtal journalisten. Gezien de radio-ambities van de zender zal dat aantal alleen maar toenemen.

De LN24-radio

Behalve op tv bereidt de zender ook zijn aanwezigheid voor op de radio. Midden juli kreeg het daarvoor nog een netwerk toegewezen door de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA), maar die beslissing werd in augustus teruggefloten door de Raad van State. Of LN24 alsnog een netwerk krijgt, is dus nog niet helemaal zeker.

Advertentietarieven en contactgegevens van de nieuwe tv-zender LN24 vindt u in de MediaSpecs Database.

Bronnen: RMB en Belga.

De ploeg achter LN24 (© RMB)