LN24 bemachtigt een radiofrequentie

FacebookTwitterLinkedIn

Het nieuwe Franstalige mediaproject LN24 werd door de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA) opgenomen in het radiofrequentieplan voor de komende 9 jaar. Dat schrijft de krant Le Soir vandaag op haar website. LN24 positioneert zich als de eerste non-stop nieuwszender en bestaat tot op heden alleen nog maar online. Op 2 september wil het zichzelf lanceren als televisie- en radiozender.

RTL Belgium ziet zijn project Mint voor de tweede maal mislukken en verklaart “akte te nemen van de beslissing”. De groep betreurt de beslissing: “Door de kandidatuur af te wijzen, trekt de CSA voor de tweede keer een streep door een project dat 9 jaar geleden in staat was om op erg korte tijd een groot aantal luisteraars aan zich te binden (in die tijd met een marktaandeel van 2,3%)”.

Nos Radios”, het project ondersteund door zes lokale tv-stations (BX1, No Télé, Télé Mons Borinage, Télésambre, Matélé en Antenne Centre), werd eveneens verworpen.

Na vier maanden van dossiers analyseren, nam de CSA zijn beslissingen over de toewijzing van frequenties op FM en DAB+. Aan vier spelers werd een verlenging toegekend: Radio Contact en Bel RTL (van Groupe RTL), Nostalgie en NRJ (van Ngroup). Zij zenden op dit moment uit op de vier beschikbare regionale netwerken, waarvan LN24 het stedelijke netwerk “U2” oppikt. Dat netwerk was tot nu toe in handen van DH Radio (van IPM).