De Raad van State schorst de beslissing om geen netwerk toe te kennen aan DH Radio

FacebookTwitterLinkedIn

De Raad van State heeft besloten om de beslissingen van de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA) op hoogdringende wijze te schorsen. De CSA had eerder namelijk een netwerk op FM en DAB+ geweigerd aan DH Radio, maar er wel toegekend aan Radio Contact, NRJ, Fun Radio en LN24. Eigenaar IPM is nu verheugd dat de beslissing wordt opgeschort, zo meldt het woensdagavond in een persbericht.

Op 17 juli had de CSA aangekondigd dat het zo goed als alle bestaande radiostations een vernieuwing zou verlenen als onderdeel van het radiofrequentieplan voor de komende negen jaar. DH Radio werd echter zo’n vernieuwing geweigerd, terwijl nieuwe speler LN24 daarentegen wel mocht rekenen op een eigen netwerk.

DH Radio dreigde daardoor aan de kant te worden gezet. IPM vocht die beslissing meteen aan en wendde zich uiteindelijk tot de Raad van State. Die zegt dat “de beslissingen van de CSA onvoldoende gemotiveerd zijn en hun uitvoering blijk geeft van ernstige benadeling die moeilijk te overkomen viel door DH Radio”, meldt François le Hodey, CEO van IPM.

Wat we aantroffen in de dossiers van de CSA is uitermate ontnuchterend. Verschillende selectiecriteria die werden vastgelegd door het Parlement en de overheid (van de Franstalige Gemeenschap) werden op een andere wijze toegepast, en er bleek sprake van beoordelingsfouten. De onpartijdigheid van de procedure kan in twijfel getrokken worden”, bevestigt le Hodey.

DH Radio “zal de nodige juridische acties ondernemen om zich te verzekeren van een transparante omgang met het frequentieplan dat verloopt conform de wet”, besluit de CEO.