Jago Kosolosky volgt Gie Goris op als hoofdredacteur van MO*

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 augustus komt Jago Kosolosky (links) aan het hoofd van MO* en MO.be, het kwartaalblad en de website uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Hij volgt Gie Goris (rechts) op, hoofdredacteur van bij het ontstaan in 2003, die op pensioen gaat.

Jago Kosolosky begon in 2014 bij MO* als webredacteur en werkte later voor De Tijd/L’Echo, Knack.be/LeVif.be en Politico Europe. Nu keert hij terug naar MO*.

Over de periode die hij afsluit, zegt Gie Goris: “Het is een ongelooflijk privilege geweest om dertig jaar lang gestalte te kunnen geven aan kritische, betrouwbare en veeleisende journalistiek met de hele wereld als onderwerp.

Jago Kosolosky: “Meer dan ooit is er nood aan onafhankelijke kwalitatieve (onderzoeks)journalistiek. In tijden van polarisering en desinformatie biedt correcte berichtgeving over mondiale tendensen en lokale realiteiten overal ter wereld een enorme meerwaarde, ook voor een breed publiek.

Het kwartaalmagazine beslaat 100 bladzijden en bereikt bijna 190.000 lezers per nummer, met vorig jaar maandelijks meer dan 170.000 bezoekers voor de website. Van 2011 tot 2019 groeide dat bereik met 312%. Het blad telt volgens Gie Goris meer dan 2.300 “proMO*s”, lezers die maandelijks 4 euro bijdragen. MO* organiseert ook evenementen en lezingen met nationale en internationale gasten.

Meer informatie over reclametarieven en contactgegevens vindt u in onze MediaSpecs Database.