Het aandeel van online video`s op mobiele apparaten stijgt naar 27%

FacebookTwitterLinkedIn

De Amerikaanse online video exploitant Ooyala publiceert per kwartaal een onderzoek over het online video gebruik. In haar Global Video Index voor 2014 Q2 blijkt dat het aandeel van online video’s die zijn afgespeeld op mobiele apparaten wereldwijd gegroeid is tot 27%. Dit betekent dat in de laatste 2 jaar het aandeel mobile views gestegen is met meer dan 400%.

 

Men verwacht dat de groei niet zal afnemen omdat er overal ter wereld draadloze netwerken worden geïmplementeerd die een grotere brandbreedte aan de smartphones en tablets aanbieden.

 

Zo voorspelt Cisco dat in 2018 het wereldwijde internetverkeer voor 69% uit mobiel videoverkeer zal bestaan.

 

Ooyala verwacht dat mobiel 50% van online kijken zal uitmaken in 2016.

 

Kantelpunt?

 

Niet alleen kortdurende content is populair bij mobiele gebruikers. Naar langdurende, premium of live mobiele video`s kijken, stijgt.

 

Kijkers met een tv met internet spenderen 81% van hun tijd aan het kijken naar video`s die 10 minuten of langer duren.

 

Video`s op mobiele apparaten worden wel vaker gezien als voor iets tussendoor. Kijkers brachten 45% van hun tijd door met het bekijken van filmpjes die minder dan 6 minuten duurden.

 

Op tablets spendeerden kijkers 23% van hun tijd aan het bekijken van video`s van 30 tot 60 minuten. Dit is meer dan op andere apparaten.

 

Jay Fulcher, CEO van Ooyala, verklaart dat het kantelpunt steeds dichterbij komt als er gesproken wordt over online tv-kijken. ‘Er wordt meer kwaliteitsinhoud bekeken op meerdere soorten apparaten en er zijn meer gegevens beschikbaar over kijkgewoonten en –trends.’