Gatz trekt subsidies uit voor innovatieve nieuwsmediaprojecten

FacebookTwitterLinkedIn

Vlaams Minister van Media Sven Gatz trekt subsidies uit voor innovatieve projecten die “het nieuwsaanbod vernieuwen, verbreden, pluriformer en diverser maken”. Deze projectsteun is vooral gericht op kleine mediabedrijven en starters.

 

“Zeker in een onzeker tijdsgewricht als het huidige, hebben we nood aan goede gidsen die de burger op een kwalitatief hoogstaande manier informeren. Ook in de media is er veel in beweging en stelt de digitalisering en de technologische evolutie de kwaliteit van onze journalistiek voor uitdagingen. Daarom wil ik steun verlenen aan initiatieven die erop gericht zijn duurzame en toekomstgerichte vernieuwing in de journalistiek tot stand te brengen, die niet alleen de sector van de media maar ook het publiek ten goede komen”, zegt Gatz.

 

Geïnteresseerden kunnen tot 26 september hun kandidatuur stellen met projecten die maximaal één jaar duren. Het kan gaan om projecten die bijvoorbeeld betrekking hebben op vernieuwende journalistieke productiewijzen, storytelling, dataonderzoek, verdienmodellen en ondernemerschap in de nieuwsmedia, crowdsourcing, planontwikkeling voor starters of het inzetten van het publiek in de journalistiek.

 

Voor deze subsidielijn van maximaal 200.000 euro kunnen organisaties ook samen een project indienen. De toegekende steun voor aanvaarde projecten bedraagt maximaal 80 procent van de geraamde kosten van het project, met een maximum van 50.000 euro per project.

 

Verdere informatie, het aanvraagformulier voor een projectsubsidie en de richtlijnen zijn terug te vinden op www.cjsm.be/media.

 

Bron: Belga.