FCR Media Belgium neemt activiteiten Truvo Belgium over en houdt 310 banen over

FacebookTwitterLinkedIn

FCR Media Belgium neemt de activiteiten over van het failliete Truvo Belgium, het moederbedrijf van Gouden Gids, Blue Bees Agency en Blue Bees Dialog. De curatoren en de rechtbank hebben het bod aanvaard. Financiële details hierover zijn niet bekend.

 

Door de overname worden 310 van de 530 banen gered. De werknemers worden aan dezelfde arbeidsvoorwaarden tewerkgesteld op de bestaande sites in Berchem en Anderlecht. De kantoren in Gent, Luik en Zaventem worden gesloten en het personeel dat aan de slag blijft, verhuist naar Berchem of Anderlecht.

 

FCR Media Belgium is gespecialiseerd in digitale marketing. Het maakt deel uit van de Estse groep FCR Media die actief is in meer dan 11 landen. Zij waren nog niet actief op de Belgische markt, maar worden dat door de overname nu wel. CEO van FCR Media Belgium wordt Birgit Peeters, voormalig directielid van Truvo.

 

Bij de overname is een strategisch meerjarenplan opgemaakt “waarbij de nodige expertise en financiële middelen ter beschikking worden gesteld om de laatste stap in de digitale transformatie van Goudengids.be te verzekeren”.

 

De klanten zouden van de overname niets mogen merken. De huidige programma’s en campagnes lopen gewoon verder en ook alle merknamen blijven bestaan. FCR Media Belgium biedt dezelfde producten en diensten tegen dezelfde prijzen en garantievoorwaarden aan. De klantendienst van Goudengids.be wordt vanaf volgende dinsdag weer bediend.

 

Bron: Belga.