Eleven Sports gebruikt infrastructuur Proximus Media House

FacebookTwitterLinkedIn

Eleven Sports, de rechtenhouder van het Belgische voetbal, heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Proximus Media House voor de productie van de kersverse Pro League-kanalen. In het akkoord is voorzien dat Eleven Sports de volgende vijf jaar gebruik mag maken van de infrastructuur van het Proximus Media House (PMH) in Evere en gaat samenwerken met de productieteams van PMH.

Eleven Sports ondertekende eind juni een tv-rechtendeal met de Pro League. Het betaalt de komende vijf seizoenen elk jaar ruim 100 miljoen euro voor de exclusieve uitzendrechten van het Belgische voetbal. Het bedrijf zendt zelf uit via zijn app en website, maar sloot ook al deals met andere geïnteresseerden, zoals Orange, Proximus en KBC.

“Eleven Sports lanceert begin augustus drie nieuwe sportzenders in twee talen waar onder meer de wedstrijden van de Jupiler Pro League, 1B, de Women Super League, de E-ProLeague en de Supercup te zien zullen zijn, naast documentaires, reportages en interviews. Voor de productie van deze kanalen zal Eleven Sports de komende vijf jaar een beroep doen op de infrastructuur, de teams en de expertise van het Proximus Media House in Evere.”

Proximus Media House heeft de afgelopen vijftien jaar al ervaring opgedaan met het live uitzenden van Belgische voetbalwedstrijden. Voor de verbinding tussen de stadions van de Pro League en de productiefaciliteiten van PMH in Evere wordt gebruik gemaakt van het glasvezelnetwerk van Proximus. “Met deze samenwerking onderstrepen we nogmaals onze uitdrukkelijke wens om met lokale partners en personeel samen te werken, die garant staan voor hoge kwaliteitsstandaarden op het vlak van productie”, zegt Eleven Sports.

Bron: Belga.