Zender Discovery bereikt steeds meer Vlamingen

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds de lancering van Discovery in 2009 weten steeds meer Vlamingen de zender te vinden. Het marktaandeel van 5,5% in de doelgroep M18-54 van vorige week gaat te boek als de beste week ooit.

Afgelopen woensdag werd zelfs een recordmarktaandeel van 7,6% behaald in dezelfde doelgroep gedurende de hele dag. Daarmee was Discovery vorige week in die doelgroep de vijfde grootste zender in Vlaanderen. Het hoogtepunt werd bereikt op vrijdag 17 juli. Toen werd Discovery de derde best bekeken zender in Vlaanderen.

De zender kende de afgelopen weken enkele pieken: vier van de vijf weken staan in de top-5 beste weken van 2020. Tijdens prime time en later ’s avonds kregen shows zoals Wheeler Dealers, Curse of the Bermuda Triangle, Mission Declassified en Baggage Battles de meeste kijkers.

Het bedrijf achter de zender, Discovery Benelux, beheert in totaal acht zenders in België. Discovery en Eurosport 1 zijn sinds 2009 analoog te ontvangen; TLC sinds 2015 digitaal. Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, Eurosport 2 en Investigation Discovery zijn eveneens digitaal te ontvangen en bereiken maandelijks gemiddeld 3,6 miljoen kijkers.