De familiezender VTM wordt een familie van 4 zenders: VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4. “VTM kleurt je dag” komt terug. Q2, Vitaya en CAZ verdwijnen

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf maandag 31 augustus transformeert VTM van ‘familiezender’ naar ‘een familie van zenders’. Die dag starten namelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. De nieuwe kanalen vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ.

Waar VTM blijft staan voor familie-entertainment, zet VTM 2 in op pittige reality, lokaal en internationaal. VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm, aangevuld met series en sitcoms. Op VTM 4 wordt ingezet op actie en classics. VTM krijgt vanaf 31 augustus ook een ‘nieuwe’ baseline, die velen niet onbekend in de oren zal klinken: ‘VTM kleurt je dag’.

Dirk Lodewyckx, Algemeen Directeur TV, Streaming & Radio: “Met VTM hebben we vandaag een heel sterk merk, met straffe creatieve content en een enorm fanship in Vlaanderen. We verbreden de unieke band die VTM heeft met de Vlaming en maken van onze familiezender een familie van zenders, waarmee we alle doelgroepen aanspreken. Dit is een belangrijke mijlpaal voor VTM. Sinds de start van Ka2 in 1995 hebben we ervoor gekozen ons aanbod naast VTM te differentiëren, met eigen namen en eigen merken. Dat gaat nu op de schop. Vanaf 31 augustus is het VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4.”

Drie avonden per week lokale programma’s bij VTM 2

Waar VTM eerder een brede familiezender is voor het hele gezin, is VTM 2 een zender die zich richt op actieve volwassenen. Het wordt een pittige realityzender, met lokale en internationale programma’s.

VTM 2 volgt bijzondere mensen en laat niets onbespreekbaar, ook al is het wat buitengewoon en anders. In het najaar zullen er drie avonden per week lokale programma’s te zien zijn. Een eerste glimp van VTM 2 brengt programma’s als de Vlaamse versie van Ik Vertrek, Blind Getrouwd Australië en een vaste afspraak met de Champions League. Meer nieuws over de nieuwe lokale programma’s bij VTM 2 volgt binnenkort. Bij VTM 3 kunnen kijkers elke dag een film verwachten – van comedy en drama tot arthouse of sci-fi – als Star Wars, Girl en Deadpool, aangevuld met series en sitcom. VTM 4 is er voor wie graag kijkt naar een stevige portie actie of een nostalgische klassieker. Denk onder andere aan James Bond, Rambo of Top Gear.

De nieuwe VTM-zenders starten uiteraard niet ‘from scratch’. Er zal wel gerichter gekozen worden per zender wat er waar te zien is en er zullen heel wat lokale programma’s gemaakt worden voor VTM 2.

Het voetbalaanbod wordt verdeeld over verschillende kanalen: de Rode Duivels op het eerste kanaal, de Champions League op het tweede en de Beker van België op het vierde.

DPG Media strijdt zo op drie fronten: de lineaire zenders, het gratis platform VTM GO en het nieuwe betalende streamingplatform Streamz. Dirk Lodewyckx: “Deze nieuwe zenderstrategie zorgt er ook voor dat we meer dan ooit inzetten op lokale programma’s. Voor VTM 2 uiteraard, maar daarnaast produceren we vandaag ook extra content voor onze digitale platformen VTM GO en straks ook voor Streamz. We vinden dit een belangrijk signaal, zeker in coronatijden, om de lokale productiesector extra zuurstof te geven.”

Kristine Willems gaat aan de slag als Channel Manager van de nieuwe zenders. Zij was de voorbije jaren Hoofd Factual bij DPG Media, leidde voordien het productiehuis Fremantle Media en was Channel Manager van VT4 en VijfTV. Maarten Janssen is sinds maart aan de slag als Channel Manager van VTM. Davy Parmentier wordt als Creative Director verantwoordelijk voor alle eigen producties op VTM en VTM 2.

VTM kleurt opnieuw je dag

De iconische baseline, die in 1989 werd gelanceerd bij de start van VTM, keert terug. “‘Kleurt je dag’ is als slogan eigenlijk nooit weggeweest. Hij behoort als het ware tot het erfgoed van Vlaanderen. Met de creatieve en kwalitatieve bijsturingen die we de voorbije jaren op VTM hebben doorgevoerd, geloven we dat we meer dan ooit aan die belofte beantwoorden. De Vlaming entertainen met geestige, spannende en verrassende programma’s is onze reden van bestaan”, licht Dirk Lodewyckx toe.

VTM 2, VTM 3 en VTM 4 gaan op maandag 31 augustus van start en nemen het signaal over van de huidige televisiezenders Q2 (VTM 2), Vitaya (VTM 3) en CAZ (VTM 4).