AraBel bevestigt haar plaats in het Belgische radiolandschap

FacebookTwitterLinkedIn

Het bestuur van de Brusselse radiozender AraBel neemt “erg tevreden” akte van de beslissing van de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA) om haar uitzendvergunning te vernieuwen.

AraBel is erin geslaagd om met een kwaliteitsvol dossier aan te tonen dat het een onmisbare schakel is voor de diversiteit binnen het Brusselse radiolandschap.” Dat verklaart het radiostation, dat zich inzet om dagelijks 30% Franstalige artiesten te draaien en 6,5% artiesten van de Franse Gemeenschap. AraBel is in België tot op heden de enige radio die een deel van haar programmatie (30%) in de Arabische taal uitzendt om haar belangrijkste doelgroep beter te bereiken: de Arabische gemeenschap van Brussel en diversiteit in het algemeen.

De verleende vergunning betreft behalve de FM-frequentie 106.8 ook het blok 12B op DAB+. Daarop wordt AraBel binnen enkele maanden beschikbaar gemaakt volgens de planning van de CSA.

De programma’s van AraBel worden gemaakt door ongeveer 40 mensen, waarvan er ongeveer 10 loontrekkend zijn. Qua inhoud wordt er gefocust op lokale en regionale initiatieven “die de samenleving van gemeenschappen en verschillende culturen binnen de Belgische maatschappij versterken”.

De reclametarieven en contactgegevens van AraBel zijn te raadplegen in de MediaSpecs Database.