Laden Evenementen

C Square Boekpresentatie: “Buurman, wat doet u nu?”

18:00 - 20:00
FacebookTwitterLinkedIn

In een tijd waarin de roep om duurzame energie, minder files en meer groene ruimte luider klinkt dan ooit, worden we steeds vaker geconfronteerd met een dilemma: hoe krijgen we dat allemaal voor mekaar in een dichtbevolkt en volgebouwd Vlaanderen? Meer dan ooit zijn we gevoelig voor wat er in onze omgeving gebeurt. Het ‘niet-in-mijn-achtertuin’ (NIMBY)-syndroom lijkt ons in een wurggreep te houden, waardoor veel projecten vastlopen in conflicten tussen burgers, bedrijven en overheden. Maar wie treft hierin schuld? De “verzuurde burger”, de “ruimteverslindende” projectontwikkelaar of de overheid die “niet voldoende ingrijpt”? Zien ze elkaar wel voldoende als buurman?

In “Buurman, wat doet u nu?” werpen Joris Bulteel (Whyte Corporate Affairs) en Annik Dirkx (Lantis) een verhelderende blik op het NIMBY-syndroom. Ze bieden waardevolle inzichten en handvaten om de impasse te doorbreken, zonder te vertrouwen op mirakels of wonderoplossingen. De auteurs helpen lezers om te navigeren door het complexe landschap van stakeholders, om hun omgeving beter te begrijpen en te betrekken, en om rust te brengen in een discours dat vaak wordt overschaduwd door emoties.

Het boek onderzoekt belangrijke vragen zoals: Kan je emotie met ratio bestrijden? Is lobbyen een vies werkwoord of heeft het wel degelijk zijn plaats ? En bovenal, hoe kunnen we bouwen aan vertrouwen in elkaars achtertuin?

Het boek is niet alleen informatief, maar ook verhalend, boordevol voorbeelden uit bekende dossiers en anekdotes uit de beroepspraktijk van de auteurs. Dit boek is een absolute must-read voor iedereen die betrokken is bij projecten met maatschappelijke impact, of het nu gaat om bedrijfsleiders, beleidsmakers, communicatieprofessionals of geïnteresseerde burgers.