Yves Wémers benoemd tot Managing Director van Havas Media Brussel

FacebookTwitterLinkedIn

Yves Wémers neemt de leiding van Havas Media Brussel op zich. De andere tak van Havas Media Group, Arena Media, wordt geleid door Mathias Beke.

 

Yves Wémers wordt volgende maand 32 jaar en was eerder al werkzaam bij Aegis en Proximus. Bij Havas Media Group is hij lid van de stuurgroep en werkt hij al twee jaar als Strategy & Development Director.

 

Hij is vooral betrokken bij prospectie in België en wereldwijd, bij de groei van de Meaningful Brands index en de uitwerking van het content concept Havas Media Native. De afgelopen maanden zorgde hij voor de ontwikkeling van CSA (Consumer Science & Analytics): een concept rond databeheer dat traditioneel marktonderzoek, web analytics en “machine learnings” combineert. De begeleiding van de zeven talenten bij CSA komt nu in handen van Hugues Rey, terwijl Yves wel blijft werken aan de ontwikkeling van Havas Media Native.

 

Wémers zal de portefeuille van 30 klanten – goed voor 90 miljoen aan media-investeringen – beheren samen met een team uit de wereld van agentschappen. Het team zal communicatiestrategieën ontwikkelen met de verschillende gespecialiseerde diensten van de groep (Broadcast, Publishing, Ecselis, Socialyse, Mobext, Affiperf en CSA).

 

Hugues Rey, CEO van Havas Media Group: “De uitdagingen van onze adverteerders worden steeds complexer. Yves heeft een dubbele expertise in data en content, een achtergrond in mediaplanning en -trading en de capaciteiten om klanten te overtuigen en werknemers te motiveren. Deze combinatie van hard en soft skills is de toekomst voor kaderladen in communicatiebureaus”.

 

Yves Wémers: “Ik wil onze klanten niet alleen kwaliteit bieden, maar ook geavanceerde oplossingen die gebaseerd zijn op het meest volledige aanbod aan communicatiekanalen en de sterkte van data, en dat in een relatie met de klant als business partner”.