Xavier van Leeuwe benoemd als CEO Digital Marketplaces van Mediahuis

FacebookTwitterLinkedIn

Xavier van Leeuwe, huidig Director Consumers bij Mediahuis Nederland, neemt vanaf 1 september de rol op van CEO Digital Marketplaces bij Mediahuis groep. Hij volgt hiermee Paul Verwilt op. Deze laatste zal zich binnen zijn bestaande functie als COO van Mediahuis groep en lid van het directiecomité, nog sterker toeleggen op de verdere uitbouw van nieuwe businessmodellen via Mediahuis Ventures, alsook toekomstige acquisities.

Xavier van Leeuwe is sinds 2010 werkzaam bij Mediahuis groep, oorspronkelijk als Director Marketing & Data bij NRC Media en sinds 2017 als Director Consumers bij Mediahuis Nederland. Als CEO Digital Marketplaces zal hij rapporteren aan Paul Verwilt, COO Mediahuis groep.

Xavier van Leeuwe: “Ik wil Mediahuis bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Paul Verwilt en zijn team hebben Digital Marketplaces in topvorm achtergelaten. We zijn goed gepositioneerd om de groei van o.a. CarsIreland, Cartell, Jaap, Jellow, Jobat en Zimmo voort te zetten en te versnellen.”

Paul Verwilt, COO Mediahuis groep: “Digital Marketplaces leveren een aanzienlijke en groeiende bijdrage aan het bedrijfsresultaat van onze groep en het marktpotentieel is groot. Een opportuniteit die we met de benoeming van Xavier van Leeuwe maximaal willen benutten. Zowel bij NRC Media als bij Mediahuis Nederland pionierde hij nieuwe strategieën die hebben geleid tot een duurzame stijging van het aantal betalende abonnees. De rijke expertise van Xavier op het gebied van data en klantgerichtheid, net als zijn kennis van de uitdagingen en kansen op het gebied van digitale innovatie, zijn van grote meerwaarde voor onze Digital Marketplaces.”

De markt van de digital marketplaces is de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Mondiale spelers deden hun intrede, technologische innovaties volgden elkaar snel op en data en het slim inzetten ervan, werden een belangrijk onderdeel van het businessmodel. Binnen deze uitdagende context wist Mediahuis met haar Digital Marketplaces sterke posities uit te bouwen in de markten jobs en recrutering (o.a. Jobat.be, Jellow.be, Jellow.nl), housing (o.a. Zimmo.be, Jaap.nl) en automotive (o.a. Gaspedaal.nl, AutoTrack.nl, CarsIreland.ie, Cartell.ie).