VRT lanceert twee nieuwe DAB+ zenders: “Met dit extra aanbod versterken we de digitalisering van het radiolandschap”

FacebookTwitterLinkedIn

VRT Radio breidt zijn aanbod uit op DAB+ met twee submerken. Zowel Radio 2 Bene Bene als StuBru De Tijdloze zijn al bestaande radioprogramma’s en digitale muziekstreams in de apps. Vanaf nu worden ze ook beschikbaar op DAB+.

Met dit extra aanbod versterken we de verdere digitalisering van het radiolandschap“, zegt manager VRT Radio & Audio, Els Van de Sijpe. “Nu al is 38% van het luistervolume in Vlaanderen digitaal. DAB+ trekt deze evolutie als digitale opvolger van FM, met complementair luisteren via webspelers, apps of via digitale tv. Een rijker aanbod zal het digitaal luisteren verder versnellen.”

Radio 2 Bene Bene

Bene Bene is naast een bestaande stream in de app van Radio 2 ook een dagelijks live radioprogramma, tussen 18 en 20 uur, met focus op muziek van bij ons en livesessies van Vlaamse muzikanten.

StuBru De Tijdloze

De Tijdloze gidst op zaterdag- en zondagochtend de StuBru-luisteraars doorheen de canon van pop en rock. Sinds september gaat Roos Van Acker in De Tijdloze 12 elke middag samen met de luisteraars op zoek naar twaalf tijdloze nummers in een thema. Roos is ook al jarenlang de vaste stem van de eindejaarslijst op Studio Brussel.

Radio 2 Bene Bene en StuBru De Tijdloze vervolledigen het aanbod van de VRT op DAB+. Naast de radiomerken Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara kon iedereen al langer luisteren naar non-stop klassieke muziek op Klara Continuo en non-stop hits op MNM Hits. VRT NWS op DAB+ brengt de meest recente nieuwsbulletins.