Influencer marketing en radio

FacebookTwitterLinkedIn

Op 19 augustus werd het najaar van VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 gepresenteerd. PUB deed die dag een dubbelinterview met Michael Dujardin (Qmusic) en Maarten Kesteloot (Influo).

Begin dit jaar startte Michael Dujardin als channel manager van Qmusic. Nieuw was de mediawereld niet voor hem: hij stond jaren daarvoor mee aan de wieg van JIM en VTMKzoom en runde ook het marketing- en mediadepartement van Tomorrowland, waar hij meebouwde aan One World Radio.

Aan de andere kant van de microfoon: Maarten Kesteloot, oprichter en CEO van Influo, een bureau dat influencer marketingsoftware inzet om merken en influencers met elkaar te verbinden. Hoe kijkt een radiomaker naar de wereld van influencer marketing?

Tijdens het interview vertelt Michael Dujardin: “Een channel manager heeft de dagelijkse leiding van een station in handen. Dat is met alle mensen die bij mij in het team zitten de best mogelijke Qmusic maken. Enerzijds zijn dat de programmamakers en dj’s, maar anderzijds bekijk ik ook met het commerciële team hoe we creatieve ideeën kunnen vertalen naar partnerships met externe merken. Maar ook omgekeerd, briefings van merken omzetten tot een zot idee.

Lees het volledige interview op PUB.be.