Voorjaar 2021: VTM en VTM 2 lanceren 17 nieuwe programma’s

FacebookTwitterLinkedIn

VTM en VTM 2 zijn klaar voor een veelbelovend voorjaar, met maar liefst 17 nieuwe lokale programma’s. Na een jaar waarin de Vlaming meer dan ooit ontspanning en informatie zocht op het tv-scherm, blijft dat ook in 2021 een vaste waarde bij familiezender VTM. Het weekend begint er bovendien voortaan al op donderdag, met een extra dosis entertainment. De liefhebbers van pittige reality komen aan hun trekken bij VTM 2.

2020 was het jaar waarin de ‘family of channels’, met naast VTM ook VTM 2, VTM 3 en VTM 4, werd gelanceerd. Deze familie van zenders palmde meteen 38,5% marktaandeel in in de doelgroep VVA 18-54 en zelfs 39,1% in de jongere doelgroep VVA 18-44. VTM boekte vorig jaar een sterke groei van 7,3% marktaandeel en werd met 25,2% de grootste zender van Vlaanderen in de doelgroep VVA 18-54. 2020 werd voor VTM zo het beste jaar sinds 2015.

12 nieuwe programma’s bij VTM

VTM trekt dit voorjaar voluit de kaart van creatieve vernieuwing en brengt ook nieuwe seizoenen van vertrouwde succesprogramma’s. De zender pakt uit met maar liefst 12 nieuwe titels. Voor meeslepende fictie wordt het uitkijken naar de telenovelle Lisa met Tinne Oltmans in de hoofdrol en Fair Trade, de reeks van Marc Punt met glansrollen voor onder andere Kevin Janssens en Ella-June Henrard.

Huis Gemaakt met Dina Tersago

Dina Tersago geeft in Huis Gemaakt de grootste prijs ooit weg: een eigen huis. Axel Daeseleire gaat in De Erfgenaam op zoek naar ongeclaimde erfenissen en Eric Goens keert met bekende Vlamingen terug naar de schoolbanken in Later Als Ik Groot Ben. Camping Coppens volgt het avontuur van Staf Coppens en zijn gezin in Zweden en nog een Coppens – Mathias – maakt zijn debuut als quizmaster. Jens Dendoncker toetst in Da’s Liefde! de wetenschap over de liefde aan de praktijk. Dan is er ook nog de gloednieuwe spelshow Game of Talents, waarin Julie Van den Steen haar debuut maakt als host.

Maar VTM zorgt ook voor straffe human interest. Naar aanleiding van de terreuraanslagen in ons land exact 5 jaar geleden volgt Flikken BXL de interventies van de Brusselse politie. In De Kust staan de camera’s gericht op de verschillende hulpdiensten die instaan voor de veiligheid aan onze Belgische kust. En ook vaste waarde Luk Alloo komt met een nieuwe, eigenzinnige humaninterestreeks.

Verder staat VTM klaar met nieuwe seizoenen van succesprogramma’s zoals The Voice van Vlaanderen, Blind Getrouwd, Liefde voor Muziek, LEGO Masters, Op Interventie, Groeten Uit, Wat Een Jaar! en natuurlijk Familie, dat in 2021 z’n 30ste verjaardag viert.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “Bij VTM verrasten we de kijkers vorig jaar al meer dan ooit met een heleboel nieuwe programma’s, die bovendien positief onthaald werden. Daarnaast scoorden sterkhouders zoals Blind Getrouwd en Liefde voor Muziek hun beste seizoen ooit. Die lijn van creatieve vernieuwing en nieuwe seizoenen van succesprogramma’s trekken we ook dit voorjaar door. Dat doen we deze keer met maar liefst 12 nieuwe titels voor VTM, waarin originele en creatieve ideeën van eigen bodem centraal staan. Zo blijft VTM opnieuw de vaste afspraak voor wie een mix van informatie, ontspanning en entertainment zoekt.”

Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “Om onze kijkers te blijven verrassen hebben we gelukkig heel wat talent in huis. Zoals de broers Coppens. Terwijl Staf straks een camping uitbaat in Zweden, maakt Mathias dit voorjaar zijn debuut als quizmaster. Julie Van den Steen presenteert met Game of Talents haar eerste VTM-programma en in Huis Gemaakt geeft Dina Tersago de grootste prijs in de tv-geschiedenis weg: een eigen huis. Ook de telenovelle is helemaal terug van nooit echt weggeweest. Na het gigantische succes van Sara staat opvolger Lisa klaar met een spannend en romantisch verhaal anno 2021.”

Telenovelle Lisa met Tinne Oltmans

VTM 2 bouwt verder aan verslavende verhalen in 5 nieuwe programma’s, topfilms & sitcoms op VTM 3

Wie houdt van pittige reality en verslavende verhalen zit goed bij VTM 2. De zender vuurt in het vroege voorjaar alvast 5 nieuwe lokale programma’s af. Een van de eyecatchers is Blijven Slapen, het dagelijkse datingprogramma waarin vrijgezellen minstens 24 uur lang in hetzelfde huis samenwonen om elkaar beter te leren kennen. Ook nieuw is De Vuilste Jobs van Vlaanderen, dat de mensen volgt die de meest dirty jobs van het land uitvoeren.

In Missie Callcenter worden de telefoonlijnen bemand door Vlaanderens mooisten. Missen met een missie luisteren naar de verrassende vragen en verhalen van hun bellers. Costa Belgica volgt vijf succesvolle makelaarsfamilies, die hier alles achterlieten om Vlamingen te helpen aan een droomplek in Spanje. In Uit De Kleren geven vrijgezellen zich letterlijk bloot en leren ze elkaar kennen in bed. Start de liefde waar ze gewoonlijk eindigt? Verder zijn er ook nieuwe afleveringen van het succesvolle Lady Truckers, dat de baan opgaat met vrouwelijke truckchauffeurs.

Blijven Slapen op VTM 2

Filmzender VTM 3 blijft ook in het voorjaar van 2021 elke dag voor topfilms zorgen met onder andere premières van T2 Trainspotting, Venom en Girls Trip. Verder is er de nieuwe serie Timeless, net zoals nieuwe seizoenen van Mayans MC en Orange is the New Black. De vertrouwde sitcoms zoals The Big Bang Theory, The Simpsons en Modern Family blijven ook trouw op post. Wie van actie en nostalgische classics houdt, blijft goed zitten bij VTM 4.

Sport is er dit voorjaar niet enkel met de Rode Duivels bij VTM. De UEFA Champions League is op woensdag te volgen bij VTM 2 en de Croky Cup bij VTM 4. Ook voor de vele (nieuwe) fans van het darts is er goed nieuws, want de successen van Dancing Dimi en co worden ook dit voorjaar op de voet gevolgd. Zo zal het Masters-toernooi met de 24 beste spelers van de wereld deze keer zijn plek krijgen bij VTM 2, waar het hele weekend van 29 t.e.m. 31 januari helemaal in het teken van de pijltjes zal staan.

Kristine Willems, channel manager VTM 2, VTM 3 en VTM 4: “Met dit aanbod bieden we voor elk wat wils. De zenders hebben op amper vier maanden tijd een mooie ‘smoel’ gekregen en daar zijn we erg blij mee. VTM 3 belooft elke dag de beste films, VTM 4 staat voor actie en classics en lanceerde eind vorig jaar een echte hype met het WK Darts van onder andere Dancing Dimi. We zijn blij dat we daar nog een mooi vervolg aan kunnen breien met de Masters eind deze maand, waarvoor we met plezier plaats maken op VTM 2. Verder blijven we met VTM 2 inzetten op prikkelende, verslavende reality, met focus op lokale titels.”