Voorjaar 2021: nieuwe programma’s en schermgezichten op Play4, Play5, Play6 en Play7

FacebookTwitterLinkedIn

Naast de rebranding maakte SBS Belgium ook zijn voorjaarsprogrammatie bekend voor de televisiezenders Play4, Play5, Play6 en Play7. Naast de gekende vaste waarden wordt er ook sterk ingezet op nieuwe programma’s en zullen er 30 schermgezichten te zien zijn op de verschillende zenders.

Play4 is verrassend als familiezender, terwijl Play5 de afgelopen jaren zowel voor mannen als vrouwen fun en onstuimig is. Play6 brengt al meer dan vier jaar erg succesvol de klok rond Amerikaanse films en series. Play 7 wordt een uitgesproken vrouwenzender om de batterijen op te laden met romantisch drama, de meest inspirerende reality en aangrijpende human-interestprogramma’s op Play7.

Miguel Casier, adjunct-programmadirecteur: “Met Play bieden we ons creatief talent nog meer kansen dan de afgelopen jaren. Zo geven we carte blanche aan Kat Kerkhofs, die in Kat Zonder Grenzen een zeer uitgesproken kant laat zien vooraleer ze dit najaar opnieuw Dancing with the Stars presenteert. James Cooke werkt al maanden lang aan zijn eigen programma Leef!: geen enkele kijker zal onbewogen kunnen blijven bij de kwetsbare Vlaamse levensverhalen die James in beeld brengt.”

Nieuwe schermgezichten, vaste waarden en nieuwe programma’s op Play4

Joris Hessels en Dominique Van Malder (Viervoeters) maken samen met Kobe Ilsen (Blind Gekocht) dit jaar hun debuut maken op Play4. Ook Lieven Scheire maakt een nieuw seizoen van kaskraker Scheire en de Schepping. Daarnaast blijven vaste waarden zoals Gilles De Coster, Wim Opbrouck, Jani Kazaltzis, Peter Van de Veire en Pedro Elias op post. Ook de expertise van Lotte Vanwezemael vindt bij Play in 2021 een vaste plek, zoals in Kat Zonder Grenzen en Big Brother.

Miguel Casier: “Ook dit voorjaar zijn De Mol, Gert en James, Stukken van Mensen, Topdokters en intussen ook prijswinnaar De Container Cup vaste waarden op familiezender Play4. De Rechtbank, Dancing With The Stars, Bake Off Vlaanderen, De Slimste Mens ter Wereld doen ons reeds uitkijken naar het najaar. Koen Depoorter, Rik Verheye en Jelle De Beule werken in 2021 verder aan de nieuwe reeks Nonkels. De fictiereeks Grond van o.a. Adil en Bilall zal dit najaar reeds op Play verrassen, samen met meer dan vijftien andere nieuwkomers zoals het dagelijkse Dag Dokter, Julie Vermeire in De Redders, De Verhulstjes, Bye Bye Belgium, Junior Bake Off, Over De Oceaan, Big Brother, De Bachelorette, Kat zonder grenzen, Leef!, 70 jaar Jacques Vermeire en Viervoeters.”

Fictiereeks Grond van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Reality en fictie op Play 5, topreeksen en iconische films op Play 6

Bij Play5 kan je terecht voor een dagelijkse portie fun met no-nonsense reality en fictie. Later dit jaar brengt Play5 de guilty pleasure en ultieme relatietest opnieuw naar Vlaanderen: Temptation Island. Om op te warmen gaat Play5 gedurfder van start met de Nederlandse versie: Temptation Island Love or Leave.

Wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt? Dat kom je te weten In het nieuwe Play5-programma Op een ander, kom je te weten wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt. Zie wat er gebeurt wanneer mensen terechtkomen in een compleet verschillend gezin met een andere levensstijl. Wie durft het aan om van gezin te wisselen?

Ook gaat Play5 dit voorjaar voluit voor spanning en misdaad met de serie Prodigal Son en voor de komische kreetjes en fun van Martien in de chaotische verhuis van de familie Meiland: Chateau Meiland. De kijker kan ook elke donderdag blijven genieten van de leukste films met de I love donderdagfilms.

Het voorjaar van Play6 belooft weer straf te worden met enkele topreeksen en iconische films van Amerikaanse bodem. USA, all day! Sinds januari zijn de nieuwe realityseries Pawn Stars, Storage Wars en de spannende show Ultimate Tag te volgen op Play6. Ook kan iedereen genieten van nieuwe afleveringen van Supergirl en Hawaii five-0. Elke vrijdag is Dynamite Day en bombardeert Play6 de kijker met de spannendste actiefilms waarin het testosteron van het scherm spat. Zondagavond blijft de vaste afspraak voor de grootste sterren in een dubbele portie film tijdens Hollywood Night.

Nieuwe vrouwenzender Play7

Net voor de start van het verlengde Paasweekend, op vrijdag 2 april, maken de Vlaamse vrouwen kennis met hun nieuwe zender: Play7. De nieuwe Vlaamse zender Play 7 is emotioneel, warm, zelfbewust, inspirerend en ontspannend met programma’s als: Dr. Phil, The Doctors, Property Brothers, One Born Every Minute, Rizzoli & Isles, Without A Trace, The Mysteries of Laura, Paramedics en The Secrets She Keeps. Bij Play7 kan je ook terecht voor een hoop romantische films om van te genieten waaronder The Notebook, The Perfect Bride, Then Came You en Ms. Matched.