Voorjaar 2020: VRT kiest voor een gevarieerd aanbod met nieuwe programma’s en vertrouwde gezichten op Eén en Canvas

FacebookTwitterLinkedIn

De openbare omroep maakte zijn voorjaarsprogrammatie bekend voor de televisiezenders Eén en Canvas. Het betreft een goede mix van bekende en vertrouwde programma’s, aangevuld met nieuwe fictie en reality.

Naast de vertrouwde dagelijkse programma’s zoals Blokken, Dagelijkse kost, Iedereen beroemd, Het journaal, Thuis en een nieuw seizoen van de talkshow Vandaag met Danira Boukhriss, keren er ook enkele andere programma’s terug op antenne. Zo komt er een 3e seizoen van Down The Road en De Columbus, ruilt Jeroen Meus zijn keuken voor de quiz Twee tot de Zesde Macht en komt er een nieuw seizoen van Is er een dokter in de zaal? met Philippe Geubels.

Nieuwe fictie en reality bij Eén

Tom Fietst

Binnen het thema reality staat er heel wat te gebeuren bij Eén. Nieuw op de buis is Tom Fietst, waarin Tom Boonen inspirerende mensen ontmoet die op hun eigen manier de fiets gebruiken om de wereld beter te maken. Daarnaast opent Eén het First dates restaurant, waar vrijgezellen uit heel Vlaanderen hun kans wagen in een blind date op restaurant.

In Kinderwens praat Leen Dendievel met experten en ervaringsdeskundigen en gaat ze op persoonlijke zoektocht. In Twee Tinten Grijs onderzoeken Pascal Braeckman en Jan Van Eyken acht weken lang hoe hun leven eruit kan zien na hun pensioen. Arnout Hauben trekt 75 jaar na de bevrijding van Vlaanderen ten oorlog in de driedelige special Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen.

En dan is er ook nog de nieuwe psychologische roadthriller GR5, waarin vier vrienden besluiten om het Grote Routepad nummer 5, een wandelroute van 2.000 km lang doorheen Europa, af te wandelen ter herdenking van hun vriendin Lisa die vijf jaar geleden verdween tijdens haar tocht langs datzelfde pad.

GR5

Internationale topfictie op Canvas

Op Canvas kunnen de fans uitkijken naar het langverwachte derde seizoen van het dystopische drama The Handmaid’s Tale. Ook de HBO-misdaadserie True Detective is terug met een derde reeks. Twee heel andere series zijn The Loudest Voice, over de even kleurrijke als controversiële oprichter van de rechtse nieuwszender Fox News, en Chernobyl, de veelgeprezen HBO-reeks over de beruchte kernramp in Tsjernobyl. Gelinkt aan deze prestigieuze fictiereeks van HBO is er ook Terug Naar Tsjernobyl met Jan Balliauw.

Paradepaardje dit voorjaar is Seven Worlds, One Planet, de nieuwste natuurhistorische reeks van BBC Earth met David Attenborough. De nieuwe driedelige documentaire reeks Geheimen van het Lam Gods start op 16 februari. Een ploeg van Canvas kreeg exclusief de kans om het hele restauratieproces van het meesterwerk van Jan en Hubert Van Eyck te filmen.

Sofie Lemaire

In de achtdelige reeks Meer Vrouw op Straat portretteert Sofie Lemaire bijzondere vrouwen uit onze recente en minder recente geschiedenis. Tijdens De Campus Cup gaat Otto-Jan Ham in de lente weer op zoek naar de strafste universiteit of hogeschool in Vlaanderen tijdens deze academische studentenquiz.

Elke maandagavond staan er true crime-series op het programma, met dit voorjaar onder meer het tweeluik Who Killed Carrett Phillips. Op dinsdag staat er een selectie van spraakmakende kwaliteitsdocumentaires over maatschappelijke en historische onderwerpen op het menu zoals Corleone. Maffia and Blood en Tricky Dick.