Vlaming zoekt naar nieuws én ontspanning

FacebookTwitterLinkedIn

Vlamingen gingen de afgelopen dagen actief op zoek naar nieuws, dat merkt ook DPG Media dat onder meer televisiezenders VTM, Q2 en CAZ huisvest maar eveneens de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen. Daarnaast zoeken ze ook nog steeds ontspanning: zondagavond 15 maart was een absolute recordavond voor alle Vlaamse zenders met maar liefst 2,8 miljoen Vlamingen voor de buis. Dat is volgens DPG Media het hoogste aantal kijkers sinds 30 december 2005.

Voor Sara Vercauteren, woordvoerster bij DPG Media, valt het op dat Vlamingen voortdurend op zoek gaan naar nieuws. De afgelopen dagen steeg het aantal unieke bezoekers per dag bij HLN.be tot 3 miljoen, terwijl het op andere dagen gemiddeld om 2,1 miljoen gaat. Alle berichten over het coronavirus die enkel feitelijke informatie bevatten, worden dan wel zonder betaalmuur aangeboden, ook de plusartikels met extra verdieping winnen aan interesse.

Naast informatie zoeken mensen ook nog naar ontspanning want ook entertainmentprogramma’s blijven goed scoren. De productie van verschillende programma’s is door de coronamaatregelen wel stilgelegd.

Sara Vercauteren: “Nieuwe opnames van Familie, De Buurtpolitie, Beste Kijkers, The Voice Kids,… zijn op dit moment opgeschort. Ofwel omdat programma’s met publiek moeten worden opgenomen (wat nu niet kan), ofwel omdat het gaat om sets waar veel mensen in contact zijn met elkaar. Voor kleine producties waar we kunnen werken met een zeer kleine ploeg stelt het probleem zich niet.”

Enkel ‘Beste Kijkers’ op VTM zorgt op korte termijn voor een gat in de programmatie en wordt vervangen door ‘Dat belooft voor later’ wat reeds volledig werd ingeblikt. De eerste weken liggen nog voldoende afleveringen van de andere programma’s klaar, het hangt er dus van af hoe lang alles stil gaat liggen of er problemen komen in het uitzendschema.