Veel nieuwe én oude gezichten in zomerprogramma van Radio 1

FacebookTwitterLinkedIn

Radio 1 heeft zijn programma voor de komende zomer voorgesteld. Het aantal nieuwe namen valt op, net zoals de terugkeer van een paar oudere VRT-coryfeeën. Het nieuwe radioseizoen gaat op 29 juni van start.

 

Elke werkdag van 9u tot 11u is vanaf dan Sonar 1000 te horen op Radio 1. Lieven De Maeyer en Evert Venema gaan op zoek naar de 1000 meest essentiële en excentrieke songs. Ze doen dat niet alleen, maar op basis van de expertise van een panel, dat bestaat uit tien muziekfanaten. Onder andere Daan en Bart Steenhaut (muziekrecensent van De Morgen) geven hun onderbouwde mening.

 

Na Sonar 1000 is het tijd voor wetenschap met KoppieKoppie van 11u tot 13u. Elke dag komen in dit programma twee “waaromvragen” aan bod, die met behulp van een studiogast en alle Radio 1-luisteraars opgelost worden (of net niet). De presentatie wordt afwisselend verzorgd door Koen Fillet, Kobe Ilsen en Francesca Vanthielen, die haar terugkeer naar de VRT maakt en na de zomer ook Closing Time Tango op dinsdagavond gaat presenteren.

 

Naar aanleiding van de honderdste Tour de France is er elke dag Sporza Tour op Radio 1. Gert Geens en Tom Vandenbulcke in de studio en Christophe Vandegoor en Carl Berteele in Frankrijk zorgen voor de verslaggeving. In de dagelijkse Tourquiz zijn mooie prijzen te winnen.

 

Closing Time, elke dag van 23u tot middernacht, duikt in de archieven met onder andere Closing Times met Johan Heldenberg en Marcel Vanthilt.

 

De hele zomer lang kunnen Radio 1-luisteraars hun favoriete festivalbands kiezen. Op zaterdagochtend van 9 tot 11 geeft Freek De Smedt in Festivox hier een top-30 van. Daarna brengt De zomercollectie tot 13u hits uit binnen- en buitenland.

 

Vanaf 13u is het tijd voor Zomerlief, dat gepresenteerd wordt door Zaki. De eerste deejay van het land draait en bespreekt liefdesliedjes met een verhaal achter. In september komt dan zijn boek “Love Songs” uit. Zaki kiest de nummers uit en doet ook zelf de presentatie.

 

Zondagochtend is het tijd voor cultuur. Tien zondagen op rij verkent Friedl` Lesage in Friedl’ tezamen met tien enthousiaste (bekende) lezers de betere vakantieliteratuur. Iedere zondag komt een ander thema aan bod.

 

Het programma De Ochtend wordt deze zomer 7 dagen op 7 uitgezonden. In het weekend wordt de presentatie verzorgd door drie jonge wolven: Leen De Witte, Vincent Byloo en Dennis Van den Buijs.